Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit care este secretul când vine vorba de paste.
„Pastele nu îngrașă dacă sunt fierte al dente. Și dacă porția e corectă. Când vine vorba de paste, secretul stă în sos și în cantitate. Porția corectă înseamnă 80 g paste crude/nefierte, adică 250-300 g când sunt gata preparate. În ultima vreme, eu am făcut o pasiune pentru pastele proaspete (pasta fresca), cele pe care le găsim la pungă vidată și sunt gata în 2-3min (față de 11 min cât trebuie fierte pastele deshidratate)", a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„Indiferent de sortiment, respectați timpul de fierbere de pe ambalaj și aveți grijă să fie "al dente" (ușor tari)- îngrașă mai puțin. Nu merită irosit bugetul caloric pe o porție de paste integrale, gustul lor este net inferior iar caloriile sunt mai multe, pentru că au nevoie de mai mult sos. Apropo de sos, fiți zgârciți cu uleiul: pastele calde absorb grăsimea ca un burete.
Și țineți cont că o lingură de smântână este echivalentă cu numai 1/2 lingură de ulei, deci nu vă feriți de ea", a adăugat Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News