Profesorul Alexandru Rafila a explicat când am putea avea totuși un vaccin anti-COVID. El a vorbit și despre cât de eficient este vaccinul propus de Rusia.
Publicitate
„Orice vaccin ar apărea în Uniunea Europeană trebuie mai întâi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Acest lucru va fi probabil posibil pentru unul dintre vaccinurile candidat. Sunt vreo 6 vaccinuri candidat. După ce parcurg această ultimă fază, dacă se confirmă că e sigur și eficient, evident va primi aprobare. Un vaccin, chiar dacă va apărea mai devreme, nu va putea fi accesibil în masă, până în a doua jumătate a anului 2021. Aceasta este poziția Organizației Mondiale a Sănătății.", a declarat Alexandru Rafila în direct la RealitateaPlus.
Profesorul Alexandru Rafila a vorbit și despre vaccinul rusesc "Sputnik-V".
"Legat de vaccinul rusesc, acesta a parcurs primele două faze clinice. Articolul în care a fost publicat de curând se referă la această fază doi. El ca să poată fi agreat de OMS și de organismele specializate din SUA și Europa, acest vaccin ar trebui să treacă de faza a treia, care implică 30.000 de subiecți. Eu știu că în Rusia acum practic vaccinarea asta care se face de voluntari, echivalează cu această fază trei. Vom vedea la sfârșit dacă e un vaccin care poate fi utilizat. Faptul că apar anticorpi după vaccin nu este o surpriză. Era un lucru așteptat, dar trebuie de demonstrat că nu sunt efecte adverse care să afecteze ulterior sănătatea oamenilor.", a declarat Alexandru Rafila.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu