Când se dă drumul la căldură în București. Termoenergetica dă asigurări: "Vom funcţiona mai bine decât în iernile precedente"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Peste un milion de bucureșteni ar putea avea caloriferele calde, în zilele care urmează.

Peste un milion de bucureşteni ar putea primi căldură în apartamente chiar de săptămâna viitoare, dacă temperaturile continuă să scadă. În blocuri, sunt aerisite caloriferele, iar pe străzi se fac ultimele reparaţii mari la conducte, potrivit Digi 24. Nu toţi locatarii se grăbesc să dea drumul încălzirii, de teama facturilor.

Este grabă mare pe şantierele din Capitală unde sunt înlocuite conductele. După trei nopţi consecutive cu temperaturi sub 10 grade, săptămâna viitoare va începe furnizarea căldurii în locuinţele încălzite centralizat.

În  ultimele două săptămânii, angajaţii Termoenergetica au făcut probele la cald pe circuitul de încălzire, pentru a se asigura că traseele de alimentare de la punctele termice la apartamente sunt în stare bună. Zilele acestea, asociaţiile de proprietari trebuie să încheie aerisirea caloriferelor şi pot cere ajutorul companiei municipale în acest sens. Totuși, unii locatari, mai ales din blocurile anvelopate, nu vor să aibă deocamdată căldură în calorifere.

"Vom funcţiona mai bine decât în iernile precedente"

În CET-uri s-au făcut reparaţii în luna octombrie. "Suntem pregătiţi în fiecare zi să mărim sarcina pe energia termică pentru nevoia de căldură din Bucureşti. Pentru a trece toată iarna cu bine, este nevoie şi de plată restului de 600 de milioane pe care Primăria ar trebui să o acopere", a spus președintele unei Asociații de Proprietari.

"Nu există absolut niciun pericol la acest moment ca sistemul să intre în colaps. În această iarnă, vom funcţiona mai bine decât în iernile precedente, motivat de investiţiile realizate până la acest moment., a spus Adrian Teodorescu, directorul general Termoenergetica.

În Capitală, sunt şantiere deschise de Primăria Capitalei în toate sectoarele. Anul trecut, pierderile de agent termic din reţea s-au ridicat la aproape 40%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel