Candidat la alegerile din Pakistan, împușcat mortal în timpul campaniei electorale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Un candidat la alegerile generale din Pakistan a fost împușcat mortal în timp ce făcea campanie.

Nicio grupare nu a revendicat atacul care a ucis trei persoane, inclusiv pe Malik Kaleem Ullah, candidat independent pentru Adunarea Provincială Khyber Pakhtunkhwa. Șeful poliției din Waziristanul de Nord, Rohan Zaib Khan, a declarat pentru Reuters că Kaleem Ullah făcea campanie din ușă în ușă când a fost atacat.

Anterior, miercuri, Mir Aslam Buledi, candidat la Adunarea Națională din partea Ligii Musulmane Nawaz din Pakistan (PML-N) din provincia sud-vestică Balochistan, a fost grav rănit într-un atac armat, a declarat pentru Reuters comisarul adjunct pentru Turbat Hassan Jan Baloch.

Rezoluție pentru amânarea alegerilor

Alegerile din această națiune din Asia de Sud, tulburată din punct de vedere politic și economic, au fost programate pentru 8 februarie, după mai multe amânări. Săptămâna trecută, Senatul a adoptat o rezoluție fără caracter obligatoriu pentru a amâna și mai mult alegerile, invocând probleme de securitate și o iarnă grea în zonele nordice.

Militanții islamiști, care urmăresc să răstoarne guvernul și să instaureze propria lor lege islamică strictă în această țară predominant musulmană de 241 de milioane de locuitori, au intensificat atacurile de la revocarea unui acord de încetare a focului cu guvernul la sfârșitul anului 2022.

Vezi și: Liderul opoziţiei din Coreea de Sud, înjunghiat în gât. Momentul atacului - ATENȚIE! Imagini cu un puternic impact emoțional (VIDEO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel