Candidații principali la Primăria Capitalei. Chirieac: Pentru PSD ar fi mai bun Nicușor Dan, decât să câștige un candidat PNL sau AUR

Sursa foto: Facebook Aurelian Badulescu
Sursa foto: Facebook Aurelian Badulescu

Analistul Bogdan Chirieac a evaluat șansele principalilor concurenți pentru Primăria Municipiului București (PMB).

Soții Gabriela Firea și Florentin Pandele au gătit fasole cu ciolan de Ziua Națională. Acest subiect a fost dezbătut, din perspectivă politică, duminică seara, la România TV, de către analistul Bogdan Chirieac.

O victorie a PNL la Primăria Generală ar fi periculoasă pentru PSD

„Cifrele din sondaje sunt confirmate de cifrele de rating ale Gabrielei Firea. Cred că s-a întors mult prea repede după scandalul azilelor groazei din Voluntari. Probabil că revenirea nu ar trebui făcută în acest mod pe care Firea l-a îmbrățișat de-a lungul anilor și care a mers până acum foarte bine.

În acest moment, ar trebui găsită o altă soluție, dacă insistă să candideze la Primăria Capitalei. Când vorbim despre viitorul primar general, e puțin probabil ca acum să fie o alianță PSD – PNL numai pentru București. Este foarte puțin probabil, pentru că PSD va da pulsul pentru alegerile prezidențiale.

Astfel, din acest punct de vedere, pentru PSD ar fi mai bun Nicușor Dan ca independent decât să câștige un candidat de la PNL, cum ar fi Sebastian Burduja, sau un candidat de la AUR. În acel moment, se poate spune «Capitala a votat în această direcție, haideți să mergem în aceeași direcție și la prezidențiale». Deci ori faci un USL 2 și te duci împreună la locale, parlamentare, prezidențiale... Să faci alianță doar la București e puțin probabil”, a explicat Chirieac.

Care sunt candidații principali pentru PMB

Dacă Bucureștiul ar avea șansa unui primar adevărat, acesta ar fi Robert Negoiță. Mergem acum împreună cu camera în Sectorul 3 și vedem că este alt oraș față de restul Bucureștiului. Și Daniel Băluță este un primar foarte bun, dar mai are de dovedit. Negoiță are deja trei mandate. Băluță vine din urmă foarte bine.

Sebastian Burduja este foarte bun ca educație – Stanford, Harvard. Doctoratul îl face la ASE, ceea ce arată că este și un om care știe bine să aleagă. Problema lui de acum este nivelul de notorietate, nivelul de credibilitate, capacitatea de a comunica cu publicul. Este tânăr, fără doar și poate, are față, are tot ce îi trebuie, dar campania electorală înseamnă mult mai mult decât atât.

În final, nici Gabriela Firea nu se va lăsa și va candida, ceea ce, în opinia mea, este foarte bine. Bucureștenii au de unde alege. Dar o candidatură din partea Gabrielei Firea ar însemna că îl vom avea în continuare pe Nicușor Dan”, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel