Candidatul care ne-ar putea aduce "o surpriză" la alegerile prezidențiale. Bogdan Chirieac, scenariul în care "victoria lui Marcel Ciolacu devine clară"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu o serie de pronosticuri pentru alegerile prezidențiale.

 

VEZI ȘI: PNL, proiect de lege care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat. Bogdan Chirieac: Un singur om îndoaie Parlamentul României

Nu a mai rămas așa mult timp până când vom ieși din nou la vot, de data aceasta pentru a ne alege președintele țării. Campania electorală începe pe 25 octombrie, iar prima zi a alegerilor în România este 24 noiembrie 2024, pentru primul tur de scrutin, și 8 decembrie, pentru al doilea tur.

În acest context, Bogdan Chirieac, invitat, joi, la Realitatea.NET, în emisiunea "TU DECIZI!", într-un interviu 1-1 cu jurnalista Ana Maria Păcuraru, a făcut o serie de pronosticuri. Analistul politici a vorbit, printre altele, și despre posibila candidatură a lui Klaus Iohannis la Senat, dar și despre viitorul coaliției PSD- PNL.

Scenariul în care Klaus Iohannis va candida pentru un post de senator

"Avem informații că Klaus Iohannis ar putea candida pentru un post de senator, cu o posibilă ascensiune la șefia Senatului. Cât de probabil credeți că este acest scenariu și cum ar putea influența scena politică?", l-a întrebat jurnalista Ana Maria Păcuraru.

Bogdan Chirieac: "Iohannis e o vacă de muls pentru foarte multe partide, să știți. Iohannis cu aroganța sa a enervat pe toată lumea. Ideea de a-l pune în fruntea listei la Senat la București e o idee proastă pentru Nicolae Ciucă și pentru PNL, în opinia mea. Sigur că PNL ii datorează enorm lui Klaus Iohannis. Că PNL n-ar fi fost la guvernare dacă nu ar fi fost el (…) Dar acum a acumulat un asemenea bagaj negativ domnul Klaus Iohannis. Are 8% încredere, încât nu aduce niciun serviciu partidului. Niciun serviciu", a spus Bogdan Chirieac.

Soarta Coaliției PSD-PNL

"După alegeri, avem informații că actuala coaliție de guvernare ar putea să se rupă. Care credeți că este cel mai probabil scenariu și ce efecte va avea asupra guvernări?", a întrebat Ana Maria Păcuraru.

"Opinia mea este că partenerii occidentali vor duri o coaliție PSD și PNL și după 8 decembrie, să știți. Eu cred în continuare că vom avea o coaliție PSD-PNL. Mi-e teamă că PNL va obține un scor foarte mic. Și atunci va fi și UDMR-ul, ceea ce e un lucru pozitiv. Dacă echipa de campanie, fiindcă eu fac o vină echipei de campanie a lui Nicolae Ciucă, nu se implică, putem avea surprize. Adică se poate întâmpla ca George Simion să intre în turul 2. Fapt care, eu știu, ar face mai clară victoria lui Marcel Ciolacu, dar nimeni nu poate fi sigur", a punctat analistul politic Bogdan Chirieac.

Totodată, analistul politic Bogdan Chirieac a spus și ce și-ar dori să vadă de la candidați înainte de începerea campaniei electorale.

"Cred că e necesară dezbaterea, dar nu a început încă campania, suntem în precampanie, deși în precampanie eu m-aș bucura dacă toți candidații s-ar aplica asupra statului subteran sau asupra statului paralel din România, pe de o parte, și pe de altă parte, existență sau putreziciunea statului legal din țara noastră a permis formarea statului paralel", a mai declarat Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii "TU DECIZI!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel