Candidatura lui Biden, pariu riscant pentru întreaga lume. ”Graniță pe care nimeni nu a îndrăznit să o sfideze înaintea lui”

Joe Biden/ Agerpres
Joe Biden/ Agerpres

Președintele american Joe Biden dorește încă un mandat la Casa Albă și candidează în acest sens. Anunțul este privit cu îngrijorare, dată fiind vârsta președintelui SUA.  

Anunţarea de către Joe Biden a depunerii candidaturii pentru un nou mandat la preşedinţia Statelor Unite este văzută de Le Monde drept un "pariu riscant" din cauza vârstei lui înaintate.

La cei 80 de ani, împliniţi anul trecut, Joe Biden "atacă o graniţă pe care nimeni nu a îndrăznit să o sfideze înaintea lui", consideră cotidianul francez, remarcând totodată şi absenţa unei alternative serioase pe care Partidul Democrat să o poată prezenta în locul lui Biden.

Şi Financial Times merge pe aceeaşi idee a "pariului extrem de riscant" nu numai pentru America, ci şi "pentru lume în general".

"Iar miza e mărită substanţial de probabilitatea ca adversarul său din partea Partidului Republican să fie tot Donald Trump. Fostul preşedinte, ajuns el însuşi la 76 de ani, a dovedit că e nepotrivit pentru a ocupa funcţia în cursul mandatului petrecut la Casa Albă. Iar refuzul lui de a accepta rezultatul alegerilor din 2020 a evidenţiat faptul că este un demagog periculos", conchide Financial Times, citează rador. 

USA Today consideră că de data aceasta, într-o posibilă nouă confruntare cu Donald Trump, va fi mult mai dificil pentru Biden să repete sloganul "luptăm pentru sufletul Americii" care a funcţionat în urmă cu patru ani, deoarece actualul preşedinte va fi forţat să-şi apere activitatea pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate economie.

Citește și: 

Joe Biden a anunţat că va candida din nou la prezidenţiale. Republicanii îl acuză că e deconectat de realitate

Anunțul lui Joe Biden l-a înfuriat pe Donald Trump: ”Cel mai rău președinte din istoria Americii"

Începe un nou proces al lui Donald Trump. Scriitoarea şi jurnalista Elizabeth Jean Carrol îl acuză că a violat-o în anii 1990

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel