Candidatura lui Miron Cozma, respinsă de BEC. Poate contesta decizia, la CCR, în 24 de ore

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Motivul pentru care BEC i-a respins candidatura independentă a lui Miron Cozma la alegerile prezidențiale din noiembrie 2024.

Citește și: Miron Cozma, la BEC cu liste de semnături ”expirate”: Nu scrie nicăieri asta

Candidatura independentă a lui Miron Cozma la alegerile prezidențiale a fost respinsă de către Biroul Electoral Central.

Potrivit deciziei BEC, Miron Cozma a depus, în termen, doar o cerere de admitere a candidaturii independente.

De asemenea, BEC menționează în decizie că Miron Cozma a susținut că lista susținătorilor necesară în vederea înregistrării candidaturii la alegerile pentru președintele României din anul 2024 a fost lăsată în custodia Autorității Electorale Permanente și a Biroului Electoral Central pentru alegerea Președintelui României din anul 2019 și a precizat că aceasta cuprinde 311.436 de semnături organizate în 50 de dosare. Miron Cozma a solicitat valorificarea acestei liste din 2019, iar BEC menționează că lista susținătorilor depusă la scrutinele precedente nu poate reprezenta îndeplinirea condiției prevăzută de lege.

Mai mult decât atât, candidatul nu a depus, pe lângă lista susținătorilor, nici declarația de acceptare a candidaturii, declarația de avere, declarația de interese, declarația pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securități sau de colaborator al acesteia, se mai arată în decizie.

Miron Cozma are drept de contestație la Curtea Constituțională în termen de 24 de ore de la momentul afișării publice a acestei decizii, conform Agerpres.

Ce candidaturi au fost admise de BEC

Potrivit unui comunicat de presă, în ședința din 3 octombrie 2024, BEC pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 au fost adoptate deciziile privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral pentru: Elena Lasconi (USR), Călin Georgescu (independent), Nicolae Ciucă (PNL), Hunor Kelemen (UDMR), Mircea Geoană (independent) și Diana Șoșoacă (S.O.S. România).

Marcel Ciolacu (PSD) își va depune candidatura pe 5 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel