Urmează o săptămână de foc. Directoarea ANM anunță temperaturi resimțite și de 45 de grade

canicula continua. FOTO: DCNews
canicula continua. FOTO: DCNews

Elena Mateescu a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Temperaturile se mențin la un nivel ridicat, astfel că și în perioada următoare România se va confrunta cu un val important de căldură. 

”Vorbim de o vreme caniculară, în continuare, și la acest sfârșit de săptămână și pentru săptămâna viitoare.

Dacă mâine, în cea mai mare parte a țării local va fi caniculă și mă refer aici în mod deosebit la extremitatea sudică a țării, acolo unde valorile de temperaturi se vor mai apropia de 35 de grade Celsius, de luni, valul de căldură se va intensifica și extinde în cea mai mare parte a țării, vorbim de  maxime între 30 până la 37 de grade Celsius, măsurate în condiții standard, la umbră și nu în ultimul rând indicele de disconfort termic, care va putea depăși pragul critic de 80 de unități.

Cu siguranță vom vorbi și de temperaturi resimțite de peste 40 de grade, posibil 44-45 de grade”, a spus Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, "temperatura resimțită" și cum este ea calculată

Temperaturi resimțite, în jur de 40 de grade, la umbră

Marți și miercuri vor fi cele mai călduroase zile din săptămâna care urmează pentru că deja vom consemna valori la nivelul maximelor în creștere, de până la 41 de grade.

Va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Indicele de temperatură - umezeală cu siguranță va depăși pragul critic de 80 de unități, semnificativ în special în partea de sud a Crișanei, în Banat, în Oltenia, în Muntenia, în vestul Dobrogei și sudul Moldovei, acolo unde vom vorbi, cu siguranță, și de temperaturi maxime care se pot apropia de 45 de grade, vorbim aici de temperaturile resimțite.

Și de asemenea, și ziua de miercuri, pentru că și pe parcursul zilei de miercuri valul de căldură va persista în intensitate în special în partea de S-E, parțial în centrul țării, unde, din nou, vom vorbi de temperaturi între 31 și 40 de grade, la umbră, inclusiv și în Capitală ne așteptăm ca săptămâna viitoare, marți și miercuri, să avem cele mai ridicate temperaturi din acest al treilea val. Vor fi 40 de grade la umbră”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel