Canicula loveşte şi Europa şi SUA. Autorităţile din Atena au închis Acropole. Oameni fără adăpost, trataţi pentru arsuri de gradul 3

Fotografie de la Brett Sayles, Pexels
Fotografie de la Brett Sayles, Pexels

Valul de căldură insuportabilă loveşte atât sudul Europei, cât şi SUA. 

Grecia a închis situl arheologic al Acropole-lui pentru a proteja turiştii de temperaturile extrem de ridicate, în timp ce peste 100 de milioane de americani rezistă cu greu unui val prelungit de caniculă. 

Agenţia Spaţială Europeană, ai cărei sateliţi monitorizează temperaturile terestre şi la nivelul mării, a avertizat că Italia, Spania, Franţa, Germania şi Polonia se confruntă cu temperaturi extreme. În plus, conform Reuters, săptămâna viitoare ar putea fi depăşit recordul de temperatură înregistrat în Europa, 48,8 grade Celsius (Sicilia, August 2021). 

Meteorologii italieni au numit următoarea fază a valului european de caniculă "Charon", referinţă la luntraşul care cară sufletele morţilor în mitologia greacă. La nivel global, a fost înregistrată cea mai caldă zi din istorie săptămâna trecută. 

Decese, arsuri şi deshidratare 

 

În mai multe localităţi din zona de sud-vest a SUA, temperaturile extreme ar putea doborî noi recorduri. În Phoenix, Arizona, au fost deja înregistrate 15 zile cu temperaturi de peste 43 de grade Celsius. Clinici mobile tratează deja persoanele fără adăpst pentru arsuri de gradul III, dar şi pentru deshidratare severă. 

Impactul căldurii extreme a fost adus în prim plan şi de un studiu care arată că 61.000 de oameni au murit în Europa vara trecută din cauza caniculei. 

În Atena, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, autorităţile au decis să închidă Acropole, casa templului Partenon, vizitat de milioane de turişti an de an. Astfel, acesta nu mai poate fi vizitat între orele 12:00 şi 17:00. Asta după ce se formaseră deja cozi mari de turişti care voiau să intre, fiecare dintre ei dotaţi cu sticle de apă sau umbrele. 

Ministerul Protecţiei Civile din Grecia a avertizat şi că există riscul unor incendii de pădure în mai multe zone, şi avertizează populaţia să nu dea foc vegetaţiei uscate, pentru a nu porni adevărate incendii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel