Potrivit unui studiu recent al unei echipe de la Universitatea Temple, Philadephia, în componenţa marijuanei există o substanţă care blochează durerile cerebrale cauzate de tratamentul cu citostatice.
Cannabisul ar putea fi folosit pentru ameliorarea durerilor bolnavilor de cancer, după chimioterapie, spun oamenii de ştiinţă, citaţi de Daily Mail.
În urma unui studiu recent al unei echipe de la Universitatea Temple, Philadephia, experţii au descoperit în componenţa marijuanei o substanţă care blochează durerile cauzate de tratamentul cu citostatice.
Cannabidiolul (CBD) şi tetrahydrocannabinol (THC), principalele componente ale marijuanei, sunt cele două substanţe care diminuează efectele secundare ale chimioterapiei, mai ales pentru femeile care suferă de cancer la san.
"Cannabidiol-ul conferă cannabisului calităţi terapeutice şi nu are efecte secundare. A fost demonstrată şi capacitatea de a reduce tumorile a CBD-ului, fapt care l-ar transforma într-un tratament eficace împotriva cancerului la sân, mai ales daca îl combini cu un agent al chimioterapiei, precum Pacliataxel", susţine doctorul Sara Jane Ward, cea care a condus studiul.
Testele făcute pe şoareci au demonstrat că CBD-ul opreşte activitatea unei gene numită Id-1, cea care este responsabilă de accelerarea şi răspândirea cancerului în tot corpul, etapă cunoscută sub numele de metastază.
Cannabisul a fost recunoscut de împăratul Chen Nung, în China, ca tratament eficient împotriva malariei, constipaţiei şi dificultăţilor de concentrare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News