EXCLUSIV  Canonizare Arsenie Boca. Minunea lui despre care puțini români știu

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a luat act, luni, de propunerea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Ardealului de canonizare a părintelui Arsenie Boca şi le recomandă clericilor şi credincioşilor ca, până la luarea unei decizii finale, să aştepte rezultatul subcomisiei sinodale.

La aflarea acestei decizii istorice, DC News reia un reportaj în exclusivitate despre minunea lui Arsenie Boca pe care puțini români o cunosc.

Drumul spre Sâmbăta de Sus poate părea întortocheat, dar nimic nu se compară cu locul în care a trăit câțiva ani Arsenie Boca. Este o liniște venită parcă din altă lume și nici vorbă ca oamenii să se calce în picioare ca la Prislop.

Pe drumul dinspre Sibiu spre Brașov se află Sâmbăta de Jos, localitate din care turistul poate ajunge la Mânăstirea Brâncoveanu, acolo a fost stareț, timp de patru ani, părintele Arsenie Boca, considerat de mulți români "Sfântul Ardealului".

Acolo se află și o fântână denumită "Izvorul Tămăduirii", despre care călugării spun că este mai veche decât mânăstirea. În partea din spate se află un drum care duce spre poalele munților din Masivul Făgăraș, spre un alt "izvor al tămăduirii".

Mulți oameni nu știu de "izvorul tămăduirii", miracolul care a rămas de pe urma lui Arsenie Boca. Și pentru că drumul către această minune nu este ușor, am întrebat un turist în vârstă: încontro? Omul a dat din umeri și a spus - puțin surprins - că am greșit locul; că izvorul nu este în Sâmbăta de Sus... ci Mănăstirea Prislop. Chiar și așa, fără prea multe indicatoare, izvorul poate fi găsit și este la aproximativ 20 de minute de mers pe jos de Mănăstirea Brâncoveanu.

La locul în care apa nu-și schimbă proprietățile, la fel ca agheasma vin oameni din toate colțurile țării. Nu este prea mare înghesuială pentru că oamenii nu știu de izvor, dar sunt români care vin cu portbagajul plin cu sticle de 5 litri pentru a lua minunea acasă. Alții, care nu vin pregătiți cu sticle, preferă să se spele cu apa pe față și să spună o rugăciune. Sau să-și facă o fotografie.

Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus - biserica cea veche

Biserica cea veche de la Mănăstirea Brâncoveanu te surprinde dinainte de a-i trece pragul. Pictura din pridvorul bisericii cuprinde scene din Vechiul Testament, precum și Judecata de apoi, Raiul și Iadul. Pe perete scrie - în dreptul unor omuleți care ard în Iad - curvă, hoț, vrăjitor și alte cuvinte care pe mulți i-ar putea frapa, dar care reamintesc de păcatele lumești.

Citiți aici reportajul integral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel