În această perioadă a anului căpșunile se găsesc pe taraba oricărui producător, iar prețul a devenit accesibil tuturor. Puțini sunt cei care cunosc beneficiile acestor fucte aromate.
Unele dintre cele mai gustoase fructe care au apărut pe piață, pentru o scurtă perioadă, sunt capșunile. Puțin știu că arătoasele fructe conțin vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, acid folic, fier, calciu, magneziu si fibre. Mai mult, pe lângă cest complex, necesar pentru buna funcționare a organismului, căpsunile se numără printre fructele cu cele mai puține calorii.
Adjuvant în lupta cu cancerul
Conform specialiștilor, căpșunile îmbunătățesc sănătatea ochilor și constitue un adjuvant în lupta cu cancerul pentru că sunt bogate în antioxidanți și în vitamina C. Totodată, scad colesterolul, pentru că au în conținut substanțe care luptă împotriva densității scăzute a lipoproteinelor.
Datorită acidului folic, de 21 de mg per porție, căpșunile sunt recomandate femeilor însărcinate sau celor care își doresc copii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu