"Capcană" cu noua majorare a salariului minim. Cine ar urma să piardă bani

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Sterică Fudulea, secretar general al Consiliului Naţional al IMM-urilor, a explicat de ce, în opinia sa, nu ar fi trebuit să se majoreze, din nou, salariul minim pe economie.

Citește și articolul - Salariul minim va crește la 4.050 de lei. Marcel Ciolacu a anunțat data majorării

Sterică Fudulea a participat, miercuri după-amiază, la Palatul Victoria, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit.

Propunerile discutate

”Propunerile noastre au fost, în primul rând, că nu ar fi trebuit să crească, pentru că este, deja, a doua creştere în şase luni de zile. Discutăm, deja, de o creştere de încă 12% faţă de cea de la jumătatea anului, care a însemnat o creştere de 11%, şi asta înseamnă că începând cu anul viitor avem o creştere a salariului minim pe economie cu 22,5%.

Cu toate acestea, am propus ca acea facilitate de 300 de lei să rămână în continuare în această creştere a salariului minim pe economie şi să adăugăm, bineînţeles, şi acel procent de 5% deja, lansat în piaţă, astfel încât să fim cumva predictibili, şi să vedem lucruri realizabile, deja, în viitor.

Datorită faptului că avem o lege în Parlament, unde există un mecanism european de aplicabilitate a legii salariului minim pe economie, am căzut de comun acord să păstrăm pragul minim al acelui procent de 47%, care înseamnă 4.050 de lei, cu păstrarea acelui 300 de lei dedus din salariul minim pe economie”, a declarat Sterică Fudulea.

”Încă 350 de lei în plus pe care-i plăteşte un antreprenor pentru un angajat, un mare efort pentru companiile mici”

El a punctat că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie va însemna încă 350 de lei în plus pe care-i plăteşte un antreprenor pentru un angajat. ”Înseamnă un efort financiar foarte mare pentru companiile mici”, a declarat Fudulea.

Valentin Cristea, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al IMM-urilor pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia, a punctat că în discuţiile din cadrul CNT s-a agreat să fie o singură creştere pe an a salariului minim.

”Am hotărât cu sindicatele şi a acceptat şi guvernul să nu se mai mărească salariul minim pe economie decât o dată pe an. (...) Nu mai putem să suportăm creşteri peste noapte în condiţiile în care noi ne-am făcut nişte planuri, am vrut să facem nişte investiţii, am vrut să realizăm ceva, luăm banii de acolo ca să mărim salariile, ori chestiunea aceasta este foarte importantă”, a declarat Cristea, conform Agerpres.

De la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi 4.050 de lei, iar scutirea de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim va fi menţinută, a anunţat premierul Marcel Ciolacu la finalul reuniunii Comitetul Naţional Tripartit, desfăşurată, miercuri, la Palatul Victoria.

Citește și - Adrian Negrescu, lecție de economie pentru Guvern. Negocierea proastă care ar putea spulbera 200.000 de IMM-uri dintr-un foc: Pe alții, îi forțează spre evaziune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel