CAPCANA din mașină care-ți poate aduce o amendă cuprinsă între 590 de lei și 725 de lei

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Poliția rutieră face controale de rutină, iar un aspect ignorat de mulți șoferi îi poate taxa serios, cu puncte de penalizare și, implicit, cu amendă. 

Poliţia rutieră face o dată la un timp acţiuni de control de rutină. Pe lângă verificarea legalităţii actelor, ele pot să însemne şi verificarea accesoriilor pe care nu vrem să le folosim vreodată, adică o trusă de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu.

Trusa medicală, extinctorul sau triunghiurile reflectorizante pot să vă aducă amenzi ori dacă nu le aveţi pe toate, ori dacă nu sunt conforme legii. Această greşeală a şoferilor se încadrează în clasa a II-a de sancţiuni cu patru sau cinci puncte-amendă, astfel că amendat va fi de 590 de lei sau de 725 de lei, notează ZF.

Conform Ordinului nr. 987/2007 pentru aprobarea conţinutului minim al trusei sanitare auto:

1. Ambalajul trusei sanitare auto trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;

b) să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

2. Eticheta trusei sanitare auto trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului şi denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz.

3. La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse cu aceleaşi caracteristici, introduse pe piaţă cu respectarea cerinţelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 911/2005, arată Mediafax. 

Trei manevre pe care orice şofer ar trebui să le facă iarna la volan

"Cum încerc aderenţa? Accelerez, pun un pic frână mai tare, trag de volan stânga dreapta. Bineînţeles, nu când am pe cineva în spate, ci când sunt în zona sigură, când nimeni nu e în jur. Această joacă cu maşina e bună pentru că simţim aderenţa la care ne aflăm. Diferenţa de capacitate de frânare a maşinii este de la un anumit nivel la până de cinci ori mai bună sau mai rea în funcţie de temperatura de afară. Şi, normal, în funcţie de ce este pe asfalt, dacă e curat, dacă e zăpadă, sau dacă e gheaţă.” a spus Titi Aur pentru DCNews. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel