EXCLUSIV  Capcana financiară foarte mare pe care românii o consideră o investiție simplă. ”Poți rămâne cu banii blocați mulți ani”

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Adrian Asoltanie, trainer de educație financiară, a dat sugestii, în cadrul unui interviu pentru DC News, în ce să ne investim banii, dar și dacă este momentul potrivit pentru achiziții importante, pe credit.

Adrian Asoltanie a evidențiat de ce nu este o perioadă oportună pentru a lua credit.

DC News: Este acum momentul de achiziții importante, pe credit?

"Din punctul meu de vedere, nu! Deoarece prețurile sunt sus în aproape toate categoriile scumpe: mașini și imobiliare. Apoi, o achiziție mare lasă persoana sau familia respectivă destul de descoperită financiar, adică își consumă cam toate economiile. Este cel mai prost moment să te lași acum fără economii. Dacă faci și credit, dobânzile sunt la nivel mare. Cred că ai face 3 greșeli simultan.", a spus Adrian Asoltanie.

Trainerul de educație financiară a spus de ce poate fi riscantă o investiție în terenuri.

DC News: În ce să investim banii? Ce părere aveți despre investiția în terenuri? 

"Oamenii consideră o investiție simplă să faci o investiție într-un teren. În realitate, dacă nu ai gândit-o foarte bine, poate să fie o capcană financiară foarte mare. În primul rând, un teren trebuie să aibă lichiditate. Trebuie să pot să îl vând, dacă am nevoie de bani. Aceasta înseamnă că trebuie să aibă o locație foarte bună, utilități, atractivitate, amplasare bună. În terenuri poți rămâne cu banii blocați zeci de ani. La o garsonieră, casă etc., să spunem că stai câteva luni, mai faci un discount, și îl vinzi, dar la terenuri, dacă nu ești atent, poți rămâne cu banii blocați mulți ani!", a spus Adrian Asoltanie, pentru DC News.

Citește și - Ce ar trebui să faceți dacă nu mai reușiți să puneți bani deoparte. Adrian Asoltanie: Vă spun un sfat foarte important. Vremurile sunt ciudate

Rămâneți pe DCNews pentru mai multe informații de educație financiară oferite de Adrian Asoltanie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel