Multe dintre alimentele considerate benefice pentru slăbit sunt, de fapt, capcane alimentare. Printre acestea se numără uleiul de măsline, iaurturile cu zero la sută grăsime și sucurile de fructe, potrivit MEDIAFAX.
Autor: Mădălina Bodârlău
Sucurile de fructe nu conțin fibre. Rolul fibrei este de a forma un strat protector în fața intestinului și de a încetini absorbția zahărului. Cand consumăm sucuri de fructe, acest strat dispare. Ficatul este supraîncărcat cu zahăr, care se transformă în grăsime. Un alt efect al lipsei de fibre constă într-un val brusc de energie care dispare rapid și produce senzația de foame.
Un studiu realizat de Daily Mail a arătat, printre altele că un pahar de suc de grapefruit alb (250 de mililitri) conţine un nivel de zahăr echivalent cu patru gogoşi glazurate.
Caroline Matthews, nutriționsistă la Tesco consideră și uleiul de măsline o capcană alimentară. În ciuda proprietăţilor benefice pentru sănătate, uleiul de măsline conţine 50 de calorii într-o singură linguriţă.
Iaurturile și biscuiții cu zero la sută grăsime pot fi mai periculoase decât variantele cu nivel normal de grăsime. Atunci cînd grăsimea este redusă, se adaugă un exces de zahăr pentru a compensa aroma. De altfel, printre produsele cu nivel foarte ridicat de zahăr se află și mierea.
O echipă de dieteticieni a realizat un top al alimentelor periculoase pentru diete:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News