Capcane în dietele de slăbit. Cinci mituri eronate

Există mai multe idei proconcepute care circulă în jurul dietelor care te ajută să pierzi în greutate. Iată care sunt cele mai răspândite.

Produsele ‘’light’’, sinonime cu pierderea în greutate: Chiar dacă au un conținut mai mic de zahăr, grăsimi sau o valoare energetică mai mică decât versiunea normală, nu înseamnă că produsele ‘’light’’ sunt mai scăzute în substanțe nutritive. Cel mai important este să se țină cont de valorile absolute prezente în acest tip de produse. De exemplu, o maioneză sau niște cartofi prăjiți, oricât de ‘’light’’ ar fi, au un aport caloric ridicat.

Carbohidrații îngrașă: Carbohidrații nu oferă un aport caloric mai ridicat decât alte substanțe nutritive. Cheia este menținerea unui echilibru adecvat (contribuția de carbohidrați ar trebui să fie între 45-60% într-un regim alimentar normal). Carbohidrații sunt esențiali și ar trebui să existe în aportul alimentar de zi cu zi. Cel mai important este să includem în diete alimente care ne oferă carbohidrați care se absorb lent (cereale integrale, legume, verdețuri, fructe ...) comparativ cu cei cu o absorbție rapidă (prezenți în făină). Trebuie să existe un echilibru între elementele nutritive, proteine și vitamine.

Apa multă subțiază: Este total fals.  Apa este necesară și esențială pentru o bună sănătate a organismului nostru. Cu toate acestea, suprahidratarea nu este deloc benefică pentru metabolism, având în vedere că rinichiul este forțat să filtreze mai multe lichide, iar acest lucru poate provoca retenția de apă.

Înfometarea: Singurul lucru pe care îl obținem din dietele care sunt prea restrictive, este să ne descurajăm că vom putea slăbi. Baza unui regim alimentar echilibrat este de a mânca de toate într-o mică măsură, fără să fim nevoiți să ne înfometăm. Sunt recomandate cinci mese pe zi, fiecare masă este esențială pentru ca organismul să funcționeze corect.

Necesitatea suplimentelor de vitamine: De obicei, este suficientă cantitatea de vitamine și minerale furnizată de alimente. Nu există nicio dovadă că aportul de vitamine la persoanele sănătoase îmbunătățește starea fizică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel