Capital Filles, proiect pentru șansa tinerelor eleve, lansat la Ambasada Franţei

Proiectul Capital Filles în România, care oferă şansa tinerelor eleve de a-şi descoperi vocaţia, prin programe de tutorat, desfăşurate în mari firme, a fost lansat oficial luni, la Ambasada Franţei, în prezenţa ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

La eveniment au participat directorii primelor licee partener, responsabilii întreprinderilor partenere - Alcatel-Lucent, ATOS, Engie, L'Oréal, Orange - şi ai instituţiilor asociate - CCIFER şi Institutul Francez - care se mobilizează împreună în favoarea tinerelor din liceele din Bucureşti şi Timişoara.

După ce a fost înfiinţată în Franţa în 2011 la iniţiativa Orange, Capital Filles a ales România ca a doua etapă europeană a proiectului. Obiectivele asociaţiei vizează introducerea tinerelor fete provenite din medii sociale modeste în lumea companiilor franceze prezente în România, prezentarea sectoarelor lor de activitate şi a meseriilor lor de viitor, mai ales cele tehnice şi industriale care merită să fie 'feminizate'.

Scopul, descoperirea vocației la o vârstă tânără

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul a vorbit despre 'oportunitatea unică' oferită candidatelor în cadrul acestui program. De asemenea, ministrul Educaţiei a apreciat faptul că Ambasada Franţei este unul dintre importanţii susţinători ai sistemului de învăţământ din România. Sorin Cîmpeanu subliniat, de asemenea, importanţa orientării în carieră şi impactul pe care îl are 'descoperirea vocaţiei' la o vârstă tânără.

Capital Filles în România a organizat în anul şcolar 2014-2015 pentru directorii şi profesorii primelor licee cuprinse în program - din Bucureşti şi Timişoara - vizite la sediile companiilor partenere şi două forumuri pentru fetele din clasele a X-a şi a XI-a. Aproximativ 500 de tinere au avut ocazia să discute cu responsabilii societăţilor partenere despre meseriile de viitor din sectorul lor de activitate, mizele angajării de personal de ambele sexe, formările care trebuie privilegiate sau locul femeilor în companie. Pentru anul şcolar 2015- 2016, în plus faţă de vizitele la sediile companiilor, în fiecare liceu asociat sunt organizate ateliere colective, susţinute de colaboratoare voluntare din companiile partenere care îşi prezintă meseriile şi parcursul profesional.

Capital Filles în România propune de asemenea un sistem de tutorat individual, tip 'naşă-fină', pentru tinerele fete din clasa a XII-a. În prezent, 115 'naşe' sunt angajate în proiectul din România. Asociaţia Capital Filles a fost creată în Franţa într-un parteneriat strâns cu statul francez şi reuneşte 11 mari companii. Stephane Richard, preşedinte director-general al Orange este şi preşedinte al asociaţiei, iar Dominique Goutard este delegat general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel