Capitala a ajuns la incidenţa 9,64 la mie

 Rata de infectare în Capitală este aproape de 10 la mie. 

Luni, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a anunțat o incidență de 9,64 la mia de locuitori. Incidența în București a ajuns la 9,64.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a luat sâmbătă o serie de măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00. În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție. În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, transmite Mediafax.

Iohannis: Pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării

"În ultimul secol, munca medicilor a dublat speranţa de viaţă, a redus dramatic mortalitatea infantilă şi a contribuit la dezvoltarea de noi tratamente. Medicina înseamnă viaţă, o viaţă mai sănătoasă, acces la tratamente noi şi din ce în ce mai bune.

Din nefericire, în ultimul an pandemia de Covid-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, prin care ani şi ani de formare medicală au ajuns să fie contestaţi în baza unor opinii fără fundament ştiinţific sau chiar în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe reţelele de socializare. Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficienţa vaccinurilor obţinute prin metode perfecţionate de-a lungul anilor.

Toate acestea fac munca dumneavoastră deja grea, mai dificilă decât ar trebui. Trebuie să facem mai multe eforturi pentru a-i ajuta pe oameni să conştientizeze că cercetarea medicală şi farmaceutică se bazează pe rigori ştiinţifice mai înalte decât în alte domenii, pe o verificare meticuloasă a datelor şi pe o monitorizare continuă a pacienţilor. Asta face ca anumite evidenţe să nu aibă niciun motiv pentru a fi contestate.

Vaccinul, de exemplu, este cel mai eficient instrument de limitare a efectelor pandemiei, iar acest fapt rămâne un adevăr, indiferent de opiniile unora sau altora", a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel