Căpitanul iahtului scufundat în Sicilia, investigat pentru naufragiu și moartea a șapte persoane, inclusiv a antreprenorului Mike Lynch

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Căpitanul superiahtului Bayesian, James Cutfield, este investigat în Italia după naufragiul ce a dus la moartea a șapte persoane, inclusiv a antreprenorului tehnologic Mike Lynch.

Incidentul a avut loc în apropierea coastelor Siciliei și a lăsat în urmă numeroase întrebări despre circumstanțele exacte care au condus la această catastrofă. După mai multe zile de la scufundare, căpitanul și echipajul supraviețuitor au fost reținuți pentru investigații.

Căpitanul James Cutfield, un neozeelandez în vârstă de 51 de ani, a fost unul dintre cei nouă membri ai echipajului care au supraviețuit naufragiului. Toți supraviețuitorii au fost cazați la Hotelul Domina Zagarella din Sicilia, unde au fost reținuți pentru a fi interogați de autoritățile italiene. Potrivit agenției de știri Adnkronos, procurorii l-au informat oficial pe Cutfield că este cercetat pentru omor multiplu și naufragiu, însă acest lucru nu implică neapărat o vinovăție. Este așteptat ca acesta să fie interogat formal în zilele următoare, fiind asistat de un avocat.

Conform agenției Ansa, căpitanul a fost deja audiat de magistrați timp de două ore duminică, fiind pentru a doua oară într-o săptămână când a fost chemat la interogatoriu. Pe lângă Cutfield, și alți membri ai echipajului ar putea fi investigați. Se pare că James Cutfield este „abătut și deprimat”, iar procurorii din Termini Imerese au refuzat să comenteze situația.

După interogatorii, pasagerii supraviețuitori au părăsit Italia. Aceștia au rămas la hotelul din Santa Flavia, în apropiere de Palermo, pe durata anchetei, și au fost escortați discret printr-o ieșire laterală, după care au fost transportați cu un avion privat din aeroportul Falcone-Borsellino din Palermo spre Londra.

Călătoria fatală, un moment de celebrare devenit tragedie

Călătoria cu iahtul avea ca scop sărbătorirea achitării lui Mike Lynch, în luna iunie, într-un proces de fraudă legat de vânzarea companiei sale, Autonomy, către Hewlett Packard. Soția sa, Angela Bacares, în vârstă de 57 de ani, se numără printre cei 15 oameni care au fost salvați imediat după naufragiu.

Printre cei care și-au pierdut viața în această tragedie se numără și Recaldo Thomas, bucătarul vasului, fiica lui Lynch, Hannah, Jonathan Bloomer, președintele Morgan Stanley International, împreună cu soția sa Judy, precum și Chris Morvillo, partener la firma de avocatură Clifford Chance, și soția sa Neda. Trupul neînsuflețit al lui Thomas a fost recuperat în apropierea locului accidentului, în timp ce celelalte șase victime au fost găsite în interiorul iahtului scufundat.

Procurorul Raffaele Cammarano, care conduce ancheta, a sugerat că pasagerii ar fi putut fi surprinși în somn în momentul în care iahtul a fost lovit de un "downburst", un vânt puternic care coboară dintr-o furtună și se răspândește rapid atunci când lovește solul sau marea. Aceasta ar putea explica de ce mulți dintre ei nu au reușit să scape în timp util.

Omagiul unui fost paznic

Într-un alt detaliu emoționant, paznicul care a asigurat paza lui Mike Lynch pe durata procesului său în Statele Unite a mărturisit că miliardarul l-a tratat ca pe un membru al familiei.

Rolo Igno a descris experiența de a-l păzi pe Lynch drept una "schimbătoare de viață", remarcând că, deși regula principală pentru un agent de protecție executivă este să mențină o relație strict profesională, în cazul lui Lynch, această regulă a fost rapid abandonată, transformându-se într-o relație aproape familială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel