Căpșunată, rețetă. Cum se prepară băutura. Căpșunata este o băutură de sezon, preferată mai ales de femei. Iată cum se prepară. Rețeta pe care trebuie să o știi.
3 kilograme de căpșune
1,5 litri de alcool, peste 90 grade sau vodka
1,3 kilograme de zahăr
Căpșunată, rețetă. Cum se prepară băutura. Fructele se spală foarte bine şi se curăţă de codiţe şi frunze. Căpşunele mai mari se taie în sferturi sau jumătăţi.
Căpșunată, rețetă. Cum se prepară băutura. Într-un borcan de 5 litri, de sticlă, se adaugă fructele şi zahărul în straturi, scrie totuldespremame.ro. Procesul trebuie repetat până când au fost adăugate toate fructele. După o oră se amestecă uşor, pentru dizolvarea mai rapidă a zahărului.
Vezi și: Tartă cu căpșune, rețetă. Desertul perfect al verii. Rapid și delicios!
Căpșunată, rețetă. Cum se prepară băutura. Mai amestecaţi o dată, după care puneţi un capac borcanului. Recipientul se pune peste noapte la rece. A doua zi se poate adăuga şi alcoolul. Se mai amestecă încă o dată, după care se lasă la macerat aproximativ 3-4 săptămâni.
Căpșunată, rețetă. Cum se prepară băutura. După această perioadă de timp, când este gata, căpșunata se strecoară cu ajutorul unei site sau printr-o bucată de tifon.
Căpșunată, rețetă. Cum se prepară băutura. Se pune în recipiente de sticlă, care se ţin într-un loc răcoros. Dacă vreţi să preparaţi băutura fără alcool, e gata în doar câteva zile. Poate fi lăsată în acest caz până la o săptămână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu