Carambol pe Autostrada A1 cu șase autoturisme. O femeie a fost rănită

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Șase autoturisme au fost implicate într-un accident rutier pe Autostrada A1 Deva - Nădlac. O femeie a fost rănită și a ajuns la spital.

Un șofer în vârstă de 21 de ani, care conducea un autoturism pe Autostrada A1 Deva - Nădlac, a provocat, miercuri, un accident în care au fost implicate șase autoturisme, în urma căruia o femeie a fost rănită și transportată la spital, notează Agerpres, potrivit unei informări de presă a IPJ Timiș.

Accidentul a avut loc la km 424, pe sensul către Deva, în zona localității Margina (Timiș), informează Centrul InfoTrafic al Poliției Române.

Din primele cercetări a reieșit că șoferul a intrat pe zona de restricție și îngustare a autostrăzii A1, dinspre Timișoara spre Margina, iar la ieșirea spre DN 68 A a intrat in coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de o femeie de 36 de ani. Mașina acesteia a fost proiectată în autoturismul din față, iar primul autoturism a intrat în coliziune cu alte trei autovehicule.

În accidentul rutier au fost implicate șase autoturisme în care se aflau doar șoferii.

În urma impactului, conducătoarea auto a fost rănită și transportată la spital, conștientă și cooperantă.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

La fața locului au intervenit echipaje de pompierii din cadrul Secției Făget cu o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD pentru asigurarea măsurilor PSI și prim-ajutor, precum și o ambulanță SAJ cu medic.

Cifrele morții pe drumurile din România

”În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2024, la nivel național, din cauza vitezei neregulamentare, au avut loc 385 de accidente rutiere grave, în urma cărora 148 de persoane au decedat și 330 au fost rănite grav.

Astfel, 17% din totalul accidentelor grave a avut viteza drept cauză generatoare.

În România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care circulă, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să respecte regulile de circulație aplicabile lor: aceștia trebuie să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor Trecere pentru pietoni, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, să evite să pună conducătorii de autovehicule in situația de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate și să constituie prin comportamentul lor un exemplu pozitiv pentru cei mici”, transmite Poliția Română.

Citește și: Carnagiu în Hunedoara: 5 oameni au murit după ce o maşină a intrat într-un cap de pod

Cum se poate evita un carambol, vara

Pentru a evita un carambol vara este important să urmați câteva măsuri  de siguranță, dar și să vă adaptați stilul de condus la condițiile specifice de vară.

Iată câteva sfaturi esențiale de care ar trebui să țineți cont:

Mențineți distanța corespunzătoare față de mașina din față, adică  jumătatea, în metri, a vitezei pe care o aveți, astfel încât să aveți timp să reacționați în cazul unei opriri bruște.

Evitați frânările bruște: Încercați să frânați treptat pentru a evita derapajele.

Atenție sporită la condițiile meteo: Ploile torențiale pot reduce aderența la carosabil.

Verificați starea anvelopelor: Acestea trebuie să fie în stare bună, pentru o aderență corespunzătoare.

Nu conduceți obosit: Oboseala scade timpul de reacție și poate crește riscul unui accident, astfel, înainte de a porni la drum, mai ales dacă este unul lung, asigurați-vă că sunteți obosit.

Atenție la comportamentul șoferilor din trafic: Unii șoferi pot deveni agresivi sau imprudenți din cauza aglomerației sau a căldurii. Fiți pregătit să reacționați la comportamente imprevizibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel