Caramelul sărat este foarte versatil: îl puteți adăuga la înghețată, puteți coace plăcinte și prăjituri cu el, puteți face sandvișuri dulci sau îl puteți mânca ca un desert separat.
În același timp, să găsești caramel delicios, fără aditivi nocivi, în supermarket este o sarcină grea. Prin urmare, vă oferim o rețetă pe care o puteți găti acasă. În plus, este destul de ușor.
Ingrediente pentru 300-400 grame de caramel:
200 grame de zahăr brun;
6 linguri de unt sărat la temperatura camerei;
120 ml de smântână groasă;
1 linguriță de sare de mare.
Topiți zahărul într-o cratiță antiaderentă la foc mediu, amestecând constant cu o spatulă. Zahărul ar trebui să se transforme într-un lichid gros și maro.
Odată ce zahărul s-a topit complet, adăugați untul și amestecați bine ingredientele până la omogenizare.
Fără a stinge focul și fără a înceta să amestecați, turnați smântâna. Este important să faceți acest lucru foarte încet, pentru ca amestecul să nu facă bule.
Tort de caise, cu glazură de lămâie: un desert, care ne amintește de vară, soare și buna dispoziție
Lăsați amestecul la fiert un minut. Apoi se ia de pe foc si se condimentează cu sare. Lăsați caramelul să se răcească ușor și să se îngroașe, înainte de servire.
Caramelul sărat poate fi păstrat la frigider până la 1 lună. Cu toate acestea, de fiecare dată înainte de utilizare, va trebui să fie încălzit în cuptorul cu microunde sau pe aragaz până la consistența dorită.
Vă spunem cum să gătiți un desert clasic originar din Franța.
Clătitele franțuzești, Crêpes Suzette, sunt o adevărată comoară națională. Aceste clătite subțiri și moi cu o varietate de toppinguri sunt servite în cele mai bune brutării din țară.
Dar dacă nu mergi la Paris în viitorul apropiat, îți sugerăm să încerci să repeți rețeta clasică de clătite Suzette chiar în bucătăria ta. Felul de mâncare este cel mai potrivit pentru un mic dejun, în compania familiei sau a prietenilor.
Ingrediente (pentru 6-8 porții):
Pentru clătite:
1 pahar de făină;
1/2 cană lapte;
1/2 pahar cu apă;
2 ouă mari;
2 linguri de unt topit nesărat;
2 lingurițe suc de portocale;
1 linguriță coaja de portocală;
1/4 linguriță de sare.
Pentru sirop:
220 grame unt nesărat;
4 linguri de zahăr granulat;
100 ml lichior de portocale.
Pentru topping:
câteva linguri de înghețată de vanilie (opțional).
Într-un castron mare, amestecați făina, laptele, apa, ouăle, 2 linguri de unt topit, sucul de portocale, coaja și sarea. Obțineți o consistență uniformă, apoi trimiteți aluatul la frigider pentru 20 de minute.
Ungeți o tigaie antiaderentă cu uleiul rămas și încălziți-o. Turnați 3 linguri de aluat în tavă, răspândindu-l uniform pe suprafață. Gătiți clătitele, întorcându-le din când în când cu o spatulă, până se rumenesc.
Dovleceii congelați pentru iarnă: 3 metode cu care nu veți da greș
Transferați clătita finită pe o farfurie. Repetați procesul cu aluatul rămas. Nu uitați să ungeți tigaia cu unt, de fiecare dată. Când toate clătitele sunt gata, puneți-le deoparte.
Într-o altă tigaie, la foc mediu, topiți untul pentru sirop. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă în unul topit două linguri de zahăr. Adăugați lichiorul de portocale și puneți iarăși tigaia pe foc. Aveți grijă, deoarece amestecul se poate aprinde.
Cea mai bună salată de vară: chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora
Înmuiați clătitele, pe rând, în acest amestec de zahăr, unt și lichior. Împăturiți clătitele în sferturi sau rulați-le și turnați peste ele siropul rămas. Serviți clătitele cu câteva linguri de înghețată de vanilie sau orice alt topping dulce la alegere. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News