Caramitru: Ce fel de meserie e aia, activist de mediu?

Foto: Facebook Andrei Caramitru
Foto: Facebook Andrei Caramitru

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Andrei Caramitru, cunoscut analist economic în mediul online, vorbește despre faptul că activiștii de mediu ar putea fi criticați pentru că își asumă un rol similar cu cel al activiștilor de partid comuniști.

Caramitru consideră că responsabilitățile acestor activiști includ propagandă și educație politică în favoarea ideologiilor lor, mobilizarea oamenilor pentru diverse acțiuni, supravegherea și controlul implementării politicilor, recrutarea și selecția cadrelor loiale, precum și menținerea ordinii conform politicilor stabilite de organizațiile lor.

Caramitru exprimă o îngrijorare distopică față de asemănările cu practicile activiștilor de partid din trecut, sugerând că aceste similitudini sunt alarmante.

"Ce fel de meserie e asta"?

Redăm mesajul integral postat de Andrei Caramitru pe Facebook:

"Ce face un ACTIVIST de mediu/activist de oengeu de elgebeteu și alte chestii? Ce fel de meserie e asta stau eu să mă întreb, și de ce îi plătește cineva pe atât de mulți? 

Răspunsul e simplu. Modelul - singurul - în istorie e al ACTIVISTULUI DE PARTID comunist. ChatGPT spune că rolul și responsabilitățile ălora erau așa (fix dar fix ce fac și activiștii ăștia noi): 

1. Propaganda și Educația Politică:
 • Activistul era responsabil de educarea populației cu privire la ideologia comunistă. Aceasta includea organizarea și conducerea de ședințe și seminarii, distribuirea de materiale de propagandă și asigurarea că mesajul partidului ajunge la toți cetățenii.
 • Organizarea de cursuri de pregătire politică pentru membrii partidului și simpatizanți, unde se discutau doctrinele marxiste-leniniste și politica partidului.

2. Mobilizarea Populației:
 • Activistul mobiliza oamenii pentru a participa la diverse activități organizate de partid, cum ar fi mitinguri, parade, campanii agricole sau industriale și alte evenimente menite să demonstreze sprijinul pentru regim.
 • Promovarea și coordonarea participării în muncile voluntare, cum ar fi construcția de infrastructură sau recoltarea în agricultură.

3. Supravegherea și Controlul:
 • Supravegherea implementării politicilor și directivelor partidului în diverse instituții, fabrici, cooperative agricole și comunități.
 • Raportarea oricăror devieri de la linia oficială a partidului și luarea măsurilor necesare împotriva celor considerați a fi dușmani ai regimului sau subversivi.

4. Recrutarea și Selecția Cadrelor:
 • Identificarea și promovarea de noi membri ai partidului și selectarea cadrelor pentru diverse funcții administrative și politice, bazate pe loialitate și competență conform standardelor partidului.

5. Menținerea Ordinii și Aderării la Politici:
 • Asigurarea că toți cetățenii respectă regulile și politicile stabilite de partid, inclusiv în domenii precum educația, cultura și viața cotidiană.
 • Supravegherea activităților culturale și artistice pentru a se asigura că acestea sunt în concordanță cu ideologia partidului.

Băi băiete. Horror distopic. Și e fix dar fix ce revine acum cu “activiștii” noi. Doamne ferește și ne păzește", a scris analistul pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (caramitru_28492800.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel