Caramitru: Paradoxul oamenii care se plâng că nu pot plăti cash mai mult de 5000 lei pe zi. E bezna minții

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Sunt oameni care se plâng că nu mai pot plăti cash mai mult de 5000 lei pe zi, dar tot ei se plâng că au salarii mici, până în 5000 de lei. Pare puțin paradoxal, nu?

Andrei Caramitru a făcut un comentariu despre acest subiect.

„Românul pe Facebook:

- suntem toti săraci lipiti !!!! Cifrele alea oficiale ca salariul mediu e de 4800 RON net PE LUNĂ sunt miciuni. Huoooo

- aualeu nu putem plăti cu Cash mai mult de 5000 de lei PE ZI intr-un sigur magazin. Huoooooo nu ne mai putem descurca așa! Nimeni nu va putea supravietui. Ce ne facem???

Mda. Bezna minții”, a scris Andrei Caramitru, economist, pe Facebook.

Sunt interzise încasările și plățile fragmentate de la/către o persoană, pentru operațiunile de încasări/plăți în numerar cu o valoare mai mare decât plafonul de 5000 lei/zi/persoană, precum și fragmentarea tranzacțiilor reprezentând cesiuni de creanțe sau alte drepturi, primiri ori restituiri de împrumuturi sau alte finanțări, dividende, respectiv fragmentarea unei livrări de bunuri sau a unei prestări de servicii, cu valoare mai mare decât plafonul zilnic.

Magazinele de tip cash & carry pot efectua încasări în numerar de la aceleași persoane în limita unui plafon de cel mult 2.000 lei/persoanăPlățile, în numerar, către furnizori de bunuri sau servicii, persoane juridice, PFA, II, IF, liber profesioniști, ONG, alte asocieri cu sau fără personalitate juridică, se limitează la un total zilnic de cel mult 2.000 lei/zi și nu mai mult de 1.000 lei/persoană.

Către magazine de tip cash & carry se pot face plăți numerar de cel mult 2.000 lei/zi.

Avansuri spre decontare acordate, în numerar, salariaților proprii pentru plăți efectuate către persoane juridice, PFA, II, IF, liber profesionist, ONG, alte asocieri cu sau fără personalitate juridică, se limitează și ele la maxim 1.000 lei/zi/salariat.

VEZI ȘI: Ai această prevedere în contractul de vânzare-cumpărare pentru apartament? Atenție! E nulă. Există „capcane” cu implicații multiple - https://www.dcnews.ro/ai-aceasta-prevedere-in-contractul-de-vanzare-cumparare-pentru-apartament-atentie-e-nula-exista-capcane-cu-implicatii-multiple_936669.html

VEZI ȘI: Mega schimbare privind Programul Rabla. Ciolacu: „Vreau să introducem un nou criteriu”. Modificarea vizează și electrocasnicele - https://www.dcnews.ro/mega-schimbare-privind-programul-rabla-ciolacu-vreau-sa-introducem-un-nou-criteriu-modificarea-vizeaza-si-electrocasnicele_936527.html

VEZI ȘI: Dana Budeanu, provocarea anului pentru DC Media Group / video - https://www.dcnews.ro/dana-budeanu-provocarea-anului-pentru-dc-media-group-video_936549.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel