Carantinare Bucureşti. Chirieac: Altceva trebuie făcut. Sunt lucruri peste care nu se mai poate trece!

Foto: Politia Romana
Foto: Politia Romana

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre eventuala intrare a Capitalei în carantină şi a spus care ar fi cea mai bună variantă. 

"Cea mai bună cred că ar fi varianta adoptată în decembrie când rata de infectare în Bucureşti era mult mai ridicată şi totuşi nu s-au impus astfel de restricţii fiindcă erau alegeri parlamentare şi ni s-a spus că nici nu e nevoie, că e în regulă, că să vină lumea la alegeri. Bun, rezultatul a fost că am avut cea mai scăzută prezenţă la vot din istoria postdecembristă. Şi orice se poate spune, dar nu a fost un vot reprezentativ.

Deci trecând peste acest aspect, mi se pare absurd să închizi, în acest moment, prima economie din România, Bucureşti - Ilfov, care împreună realizează mai mult de 40% din PIB-ul ţării. Ideea e că cineva trebuie să mai şi producă, fiindcă miile de bolnavi, zecile de mii de infectaţi, plus multe alte cheltuieli cu bolnavii cronici, învăţământ, poliţie, armată, toate aceste servicii trebuie alimentate cu bani, iar banii ăia trebuie să-i facă cineva. 

Deocamdată ne-am împrumutat anul trecut, într-un an cât în zece ani anteriori. Nu se poate continua în felul acesta. Măsurile luate acum în Bucureşti cred că sunt suficiente. Cred că trebuie făcut altceva şi văd că domnii de la minister nu se gândesc, şi anume ca toată funcţionărimea neesenţială să lucreze de acasă. Acesta e un lucru foarte important că sute de mii de oameni din Bucureşti nu s-ar mai plimba de colo-colo. Şi cu asta, cam atât; cel mult şcolile, dacă este cazul, să-şi reia, din nefericire, două săptămâni învăţământul online. Dar cu asta gata, fiindcă totuşi, sunt anumite lucruri peste care nu se mai poate trece", a declarat Bogdan Chirieac, duminică seara, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel