Aproape 380 de fermieri din Caraş-Severin s-au înscris pentru a beneficia de consultanţă şi de programe de sprijin pentru a face agricultură ecologică.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin, Liviu Munteanu, a precizat că există deja o suprafaţă totală certificată ecologic de 3.035 hectare. 'La nivelul anului 2019, la instituţia noastră s-au înscris 379 de producători agricoli, din care marea majoritatea practică agricultură ecologică sau se află în perioada de conversie. Trebuie să precizez că pe raza judeţului avem un procesator de produse ecologice, un comerciant de produse ecologice şi un producător cu produse ecologice provenite din floră spontană. Avem o suprafaţă totală certificată ecologic de 3.035 ha, precum şi în jur de 1.300 ha de teren agricol cultivat cu culturi ecologice, care se află în perioada de reconversie. Aceasta durează între unul şi trei ani, în funcţie de specia cultivată', a precizat Liviu Munteanu.
Agricultura ecologică reprezintă o activitate de nişă şi se va dezvolta tot mai mult în perioada următoare, pentru că există cerere de produse ecologice, ceea ce înseamnă şi o afacere pentru micii fermieri, deoarece beneficiază de o serie întreagă de forme de sprijin şi subvenţii, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Caraş-Severin. Aceste ajutoare vin să suplinească eventualele pierderi de producţie cauzate de faptul că nu sunt utilizate pesticide şi alte substanţe de sinteză care să protejeze sau să ajute plantele să se dezvolte şi, astfel, fermierii să obţină producţii mai mari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News