Caraş-Severin, deficienţe descoperite în spitale

Angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Caraş-Severin au efectuat mai multe acţiuni de control la principalii furnizori de servicii medicale, fiind constatate unele deficienţe.

În urma controlului s-a descoperit neconcordanţa între solicitările secţiilor din spitale şi aprovizionarea făcută. 'Am avut câteva acţiuni în teren şi am început cu furnizorii mari, adică spitalele. Am reuşit să mergem la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Spitalul Municipal Caransebeş, la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, iar marţi vom fi la Oraviţa. Unele dintre spitalele din judeţ stau bine, altele rău, din punct de vedere financiar.

Din punctul meu de vedere, spitalizarea de zi trebuie introdusă în mentalitatea medicilor şi a asiguraţilor, ca şi numărul de zile de spitalizare continuă. Există o durată optimă de spitalizare, care, dacă se depăşeşte, cresc cheltuielile şi automat, sumele decontate de la nivelul CJAS nu le acoperă în integralitate. De aceea trebuie o mai mare atenţie din partea managerilor. Ştim că Spitalul Judeţean preia toate cazurile dificile, dar trebuie să folosim şi spitalizarea de zi', a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, preşedintele-director general al CJAS Caraş-Severin, Nicolae Drăgan.

Spitalele acumulează tot mai multe datorii

El a spus că, dacă spitalele din Oţelu Roşu şi Moldova Nouă reuşesc să se încadreze în costuri, unităţile spitaliceşti  din Reşiţa şi Caransebeş continuă să acumuleze datorii pe care 'le rostogolesc' de la un an, la altul. Potrivit lui Nicolae Drăgan, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost sancţionat cu avertisment în urma crizei anestezicului înregistrat săptămâna trecută.

'Vizavi de criza de medicamente privind derularea actului medical chirurgical, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, aceasta s-a rezolvat. Vineri a sosit şi cel de-al doilea medicament care lipsea, aşa încât, Spitalul judeţean poate opera la capacitate maximă. Noi am dat şi un avertisment conducerii spitalului, deoarece există o neconcordanţă între solicitările secţiilor şi aprovizionarea care trebuie făcută', a precizat reprezentantul CJAS Caraş-Severin. Printre noutăţile care le-au fost aduse la cunoştinţă medicilor din spitale a fost şi faptul că în cazul în care nu eliberează reţete la finalul consultului sau al externării pot fi sancţionaţi cu câte 200 lei pentru fiecare caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel