Caraş-Severin: Întâlnire de suflet între maestrul Sabin Păuţa şi elevii de la Liceul de Artă din Reşiţa

Elevii reşiţeni au avut, vineri, o întâlnire de suflet cu maestrul Sabin Păuţa, în cadrul Festivalului Internaţional "Sabin Pautza", care se desfăşoară în municipiul de pe Bârzava până duminică, 27 octombrie, scrie Agerpres.

"Am făcut acest lucru mulţi ani la rând. Mi se pare o idee foarte bună să se adune diferite formaţii de copii, muzicale, dar în acelaşi timp, pentru cei care au venit să ne vadă, există ocazia de a asculta muzică şi de a vedea ce pot să facă alţi copii, atunci când sunt îndrumaţi de profesionişti. Sunt onorat să fiu aici, în mijlocul lor. Eu sper ca toată lumea să se bucure de această întâlnire şi, mai ales, sper ca aceste întâlniri să dea, în timp, roade", a afirmat maestrul Sabin Păuţa.

Întâlnirea maestrului cu elevii reşiţeni de la Liceul de Arte care îi poartă numele a devenit una tradiţională. Cu acest prilej, şi-au dat concursul Corurile Armonia, Allegretto şi Steluţe, elevii de la clasa de canto şi cei de la clasa de violoncel.

"Este o întâlnire de suflet, în care copiii reşiţeni vin să îşi vadă colegii care fac artă şi care îi pot inspira în alegerile pe care le vor face pe mai departe. Corurile vor interpreta, în special, lucrări ale maestrului Sabin Păuţa", a declarat preşedinta Asociaţiei Metarsis, Camelia Duca, organizator al manifestării.

Festivalul Internaţional "Sabin Pautza" a fost iniţiat din preţuire faţă de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan, cunoscutul compozitor şi dirijor, şi din respect pentru muzica de calitate. Concretizat prin efortul unit al iubitorilor de muzică adevărată, festivalul a ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediţie.

Organizatori ai manifestării sunt Asociaţia Metarsis - activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Primăriei şi Consiliului Local Reşiţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel