Caraş-Severin, masă rotundă cu tema 'Unirea Banatului cu România'

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş a găzduit, luni, o masă rotundă cu tema 'Unirea Banatului cu România', la care au participat personalităţi din lumea culturală şi istorică din România.

Alegeri prezidentiale 2024

'Invitaţii noştri au prezentat, sub aspectul noilor cercetări ştiinţifice, evenimentele legate de Unirea Banatului cu România. Manifestarea îşi propune să valorifice cercetările în domeniul istoriei Banatului în contextul anului 1919, an în care la Conferinţa de Pace de la Paris, în urma Primului Război Mondial, se stabileşte situaţia teritorială a provinciei bănăţene. Intervenţia armatei franceze în Banat, plasată cronologic în acelaşi an, 1919, a rămas în memorialistica bănăţeană ca un eveniment de amploare', a declarat directorul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, Dacian Rancu.

Masa rotundă 'Unirea Banatului cu România' se înscrie în seria de acţiuni ce marchează centenarul Marii Uniri, fiind organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. 'Sunt doar de două luni interimar la acest muzeu, dar, văzând planul ştiinţific al fostei conduceri, în care nu era specificat nimic în ceea ce priveşte acţiunile dedicate Centenarului, ne-am gândit să organizăm noi una acum, dar care nu va fi singura. După 15 septembrie, adică după începerea noului an şcolar, vom organiza mai multe lecţii deschise aici, în muzeu. De asemenea, în luna noiembrie vom avea o expoziţie pe aceeaşi temă. Apoi, până în decembrie, vom organiza un concurs pentru elevi, referitor la Banat şi Marea Unire', a mai afirmat managerul muzeului caransebeşean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel