Caraş-Severin: Peste 15 echipaje ale 'Prietenilor pompierilor' s-au întrecut la Reşiţa

Un număr de 15 echipaje formate de elevi cărăşeni s-au înscris pentru a participa la ediţia din acest an a concursului 'Prietenii Pompierilor', etapa judeţeană desfăşurându-se miercuri pe stadionul 'Mircea Chivu' din Reşiţa.

'ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin au organizat, pe Stadionul Mircea Chivu din Reşiţa, concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi 'Prietenii pompierilor', etapa judeţeană. Concursul are ca scop dezvoltarea abilităţilor practice a elevilor, precum dezvoltarea unor aptitudini vocaţionale, motivaţionale, privind lucrul în echipă, dar şi dezvoltarea tehnicilor de intervenţie la diferite obstacole.

Avem o probă teoretică şi două probe practice, respectiv, pista cu obstacole şi ştafeta de 400 metri', a declarat col. Corina Braje, din partea ISU 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin. Mai exact, obiectivul  concursului 'Prietenii Pompierilor' este de a dezvolta capacităţile de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi pentru promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor. Competiţia se adresează elevilor cu vârsta între 11-15 ani. Concursul 'Prietenii pompierilor' nu este singurul concurs destinat tinerilor, având în vedere că ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin se pregăteşte să organizeze şi etapele judeţeană şi interjudeţeană a concursului 'Cu viaţa mea apăr viaţa', scrie Agerpres.

Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, şi se adresează ciclurilor gimnazial şi liceal. Şi acest concurs cuprinde trei probe, respectiv, una teoretică, transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat. 'Peste o săptămână, pe 29 mai, aşteptăm cercurile 'Cu viaţa mea apăr viaţa', pentru etapa judeţeană a acestui concurs. Totodată, anul acesta suntem organizatorii etapei interjudeţene, care va avea loc în 7 iunie, la care vor participa câştigătorii de la etapele anterioare, din zonă', a mai detaliat col. Corina Braje. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel