Caraş-Severin: S-a dublat numărul solicitărilor pentru eliberarea paşapoartelor

Numărul cererilor pentru eliberarea de paşapoarte s-a dublat, în Caraş-Severin, aşa cum se întâmplă în fiecare vară, iar în luna august se aşteaptă o creştere şi mai mare.

"Aceasta este perioada de vârf pentru serviciile noastre, în toată ţara fiind foarte aglomerat. Cetăţenii ar trebui să ştie că pentru a putea depune documentele pentru eliberarea paşaportului, electronic sau temporar, trebuie să facă programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro. În sprijinul cetăţenilor, noi acordăm şi înscrierea la ghişeele serviciului, pe bază de bonuri. În această perioadă se constată un număr crescut de cereri, între o sută şi 120 pe zi, dar încercăm să rezolvăm toate situaţiile, astfel încât să nu apară sincope", a declarat şeful Serviciului public comunitar pentru evidenţa şi eliberarea paşapoartelor simple Caraş-Severin, cms. şef Cătălin Colţescu.

La fel de important este ca după ce programarea a fost făcută, solicitanţii să aibă la ei documentele necesare, şi anume actele de stare civilă, ca persoane majore, respectiv, cartea de identitate aflată în termen de valabilitate, paşaportul vechi şi chitanţa pentru eliberarea paşaportului electronic, în valoare de 258 lei, care poate fi plătită la CEC, la Trezorerie sau chiar la Instituţia Prefectului - Judeţul Caraş-Severin.

Pentru minorii sub 12 ani sunt necesare certificatul de naştere în original, cărţile de identitate ale ambilor părinţi sau reprezentanţilor legali şi taxa aferentă costului tipului de paşaport, pe numele titularului. Pentru paşapoartele electronice pentru minori, taxa este de 234 lei, iar pentru cele temporare, indiferent de vârstă, de 96 lei. 

Perioada de eliberare a unui paşaport este de zece zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel