Caraș-Severin: Vaci vii şi moarte, ţinute în acelaşi loc. Animalele erau schingiuite cu intenție

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Polițiștii de la Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au o exploatație de bovine din comuna Constantin Daicoviciu, unde animalele erau ținute în condiții deplorabile, fără acces la apă și hrană, iar unele dintre ele erau chiar moarte.

După o sesizare din oficiu privind posibila comitere a infracțiunilor de schingiuire a animalelor și uciderea acestora fără drept, polițiștii au efectuat un control în exploatația respectivă, unde au descoperit patru bovine, două dintre ele fiind găsite moarte și în stare avansată de putrefacție, iar celelalte două erau vii, dar într-o stare gravă de neglijare.

Cele două bovine vii prezentau semne clare de deshidratare și malnutriție, fapt confirmat și de evaluarea medicului veterinar al Biroului pentru Protecția Animalelor. Concluzia acestuia a fost că animalele nu au fost întreținute corespunzător, nefiind asigurate cu hrană, apă și adăpost adecvat.

În urma acestor constatări, s-a emis un ordin de plasare în adăpost a animalelor pentru a li se asigura condiții de viață decente și asistență medicală adecvată. În plus, s-a întocmit un dosar penal pe numele proprietarului exploatației, acesta fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de schingiuire a animalelor și uciderea acestora fără drept.

Pe lângă aceasta, proprietarul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 12.000 de lei pentru neglijența în asigurarea asistenței medicale necesare animalelor.

”Poliţişti de la Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin s-au sesizat din oficiu privind săvârşirea infracţiunilor de schingiuirea animalelor şi uciderea animalelor cu intenţie, fără drept. În urma unui control la o exploataţie de bovine, din comuna Constantin Daicoviciu, au fost identificate 4 bovine crotaliate, dintre care 2 moarte aflate în stare avansată de putrefacţie şi 2 vii, neîngrijite corespunzător, având semne vizibile de deshidratare şi malnutriţie. Cele 2 animale vii au fost examinate de medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, care a stabilit că animalele nu ar fi fost întreţinute corespunzător, întrucât acestea nu ar fi beneficiat de hrană, apă şi adăpost corespunzător”, a transmis, marţi, IPJ Caraş-Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel