Caravana Cărții Științifice poposește la Facultatea de Litere a UB

poetica-apocalipsei
poetica-apocalipsei

Holul de marmură al Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti va găzdui joi, 25 octombrie 2012, în intervalul orar 9.00 - 16.00, următorul popas al "Caravanei Cărții Științifice", eveniment organizat de Editura Universităţii din Bucureşti (EUB).

Standul EUB, amenajat în holul de marmură al Facultății de Litere (intrarea prin strada Edgar Quinet sau pe la Facultatea de Istorie, prin curtea interioară) va prezenta cititorilor ultimele titluri apărute – studii recente din domeniile teorie şi istorie literară, lingvistică, etnologie şi folclor, filosofie, jurnalism.

În cadrul evenimentului, cititorii vor avea ocazia să-i cunoască direct pe unii dintre autori, deoarece EUB a pregătit lansarea a două lucrări fundamentale, apărute în condiţii grafice de excepţie.

Volumul Poetica apocalipsei, apărut sub semnătura Deliei Ungureanu va face subiectul primei lansări, programată pentru ora 11:00 (în Sala de Consiliu).

„Avem în faţă o lucrare ce face dovada unei rare capacităţi de supunere la obiect, de parcurgere atentă şi sistematică a spaţiului rezultat în urma unui decupaj bine gândit, după o abordare integrală exploratorie... lucrarea conţine pagini de critică literară propriu-zisă de cea mai bună calitate.” consemnează Mircea Martin, în Prezentare.

Cea de doua lansare, programată pentru ora 13:00 (tot în Sala de Consiliu) aduce în atenţia cititorilor volumul Umorul politic românesc în perioada comunistă, de Mihaela-Viorica Constantinescu.

„Ne aflăm în faţa unei lucrări dense şi complexe, consacrată analizei unei problematici actuale nu numai prin tema generală pe care o tratează, ci şi prin materialul faptic pe care se întemeiază... Analizele de text sau ale altor forme artistice evidenţiază un fin spirit de observaţie, remarcându-se prin pertinenţa constatărilor şi a argumentelor invocate, dar şi prin eleganţa redactării.”apreciază Liliana Ionescu-Ruxăndoiu, în Prefaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel