Studenţii şi cercetătorii aflaţi la început de carieră pot vizita, marţi, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti autobuzul EURAXESS unde se pot informa despre joburi în cercetare în alte ţări, dar şi despre oportunităţile de finanţare şi mobilităţi.
Autobuzul interactiv dispune de terminale informative, unde cercetătorii pot să navigheze pe site-ul EURAXESS şi îşi pot încărca CV-urile. 'Portalul naţional 'EURAXESS România - Cercetători în mişcare' oferă informaţii şi asistenţă pentru cercetătorii care doresc să vină în România, precum şi pentru cei aflaţi în căutare de joburi în domeniul cercetării în Europa.
Portalul conţine informaţii practice privind aspecte ale vieţii profesionale şi cotidiene, sfaturi şi ajutor în relaţia cu autorităţile, precum şi informaţii despre joburi vacante şi oportunităţi de finanţare", precizează un comunicat remis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate, va exista şi un program de sesiuni interactive care vor avea loc pe parcursul zilei, incluzând o conferinţă cu prezentări şi discuţii tip panel pe tema oportunităţilor de carieră în cercetare la nivel european la care vor participa reprezentanţi din mediul academic şi de cercetare, doctoranzi, cercetători, activităţi de informare şi promovare cu ajutorul a două corturi dotate cu infotouch, o sesiune de poze profesionale tip CV la 'bordul' autocarului EURAXESS parcat în faţa universităţii.
[citeste si]
Oprirea caravanei de la Universitatea din Bucureşti face parte dintr-un tur EURAXESS de două luni în care se vizitează 34 de oraşe din 16 ţări.
EURAXESS este o platformă pan-europeană, susţinută de 40 de ţări participante din întreaga Europă. Peste 530 de angajaţi EURAXESS din peste 260 de centre de servicii oferă asistenţă personalizată, în timp ce site-ul constituie un punct unic de acces la informaţii dincolo de graniţele naţionale. Platforma a răspuns, până în prezent, la solicitările a peste 900.000 de cercetători. Acestea se referă, de obicei, la oportunităţi de angajare şi finanţare, la condiţiile de obţinere a vizelor şi permiselor de şedere, la cazare, şcoli, aspecte legale şi care ţin de asigurările sociale. În 2015 au fost publicate peste 42.000 de oferte de angajare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu