Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al IX-lea sezon, între 16 și 19 iulie. Primul oraș, Sibiu!
Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al IX-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, în fața publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi. Sibiu este primul oraș confirmat în care se vor putea vedea filme în aer liber, între 16 și 19 iulie, de la ora 21:30. Intrarea la toate proiecțiile este liberă iar accesul se va realiza pe baza regulamentului și a unui formular completat și semnat de către toți participanții, respectând regulile de participare și distanțare socială.
Programul complet al Caravanei, informații despre filme și regulamentul, pe www.cinemainaerliber.ro.
Caravana Metropolis este membru al rețelei Europa Cinemas, cu un public de peste 420.000 de persoane la cele 8 ediții de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.
Lungmetrajele care pot fi urmărite în selecția oficială la Sibiu sunt:
Joi, 16 iulie, 21:30:
MIZERABILII, regia Ladj Ly, N 15, Franța
Premii: Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin, cu Premiul Juriului la Cannes 2019, nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin într-o limbă străină, câștigător al premiului Descoperirea europeană a anului la Academia Europeană de Film 2019.
Sinopsis: Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului, locul unde se petrece, de altfel, și acțiunea romanului “Mizerabilii”, scris de Victor Hugo. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul.
Vineri, 17 iulie, 21:30:
SORRY WE MISSED YOU, regia Ken Loach AP 12, UK
Premii: În competiție la Cannes 2019, nominalizat la premiul BAFTA pentru film britanic remarcabil.
Sinopsis: Ricky, Abby și cei doi copii ai lor locuiesc la Newcastle. Sunt o familie puternică și au grijă unii de alții, chiar dacă se zbat în datorii. Rămas temporar fără loc de muncă, Ricky vede o șansă formidabilă atunci când se ivește ocazia să fie curier și șofer pe propria sa mașină. Abby, soția sa, îngrijitoare la domiciliu, îl ajută să-și împlinească visul vânzându-și propria mașină, astfel încât Ricky să își cumpere o autoutilitară și să devină șofer independent.
Sâmbătă, 18 iulie, 21:30:
DUMNEZEU EXISTĂ ȘI NUMELE LUI E PETRUNIJA, regia Teona Strugar Mitevska, AP 12, Macedonia, Belgia
Premii: Premiul Juriului Ecumenic și Premiul breslei la Berlinale 2019.
Sinopsis: În Macedonia, de Bobotează, preotul aruncă o cruce de lemn în râu și bărbații se întrec să o găsească. Bunăstarea și prosperitatea sunt garantate celui care o recuperează. Petrunija, o fată simplă dintr-un oraș mic de provincie se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți. Concurenții ei devin furioși, iar implicarea unei femei în ritualul dedicat bărbaților stârnește o mare controversă în comunitate. Însă Petrunija nu renunță. A câștigat crucea și nu va renunța la ea.
Duminică, 19 iulie, 21:30
DURERE ȘI GLORIE, regia Pedro Almodovar, N 15, Spania
Premii: Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin și cel mai bun actor într-un rol principal (Antonio Banderas), câștigător al Palme d’Or la Cannes pentru Cel mai bun actor și Premiul UCMF pentru cea mai bună coloană sonoră, nominalizat la BAFTA pentru Cel mai bun film în altă limbă decât engleza.
Sinopsis: Durere şi glorie vorbeşte despre o serie de reîntâlniri ale regizorului Salvador Mallo, a cărui sănătate e tot mai şubredă. Unele reîntâlniri au loc în realitate, altele doar în amintire: copilăria petrecută în anii ’60, trezirea dorinţei sexuale, prima iubire adultă în Madrid, chinul despărţirii când sentimentele erau mai mult decât intense, cu scrisul drept unică terapie pentru a uita ceea ce era de neuitat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News