Jurnalista Andreea Sava spune că nu recomandă niciun regim care implică eliminarea proteinelor, carbohidraților sau grăsimilor.
"Organismul are nevoie de toate. Desigur că nu în aceeași proporție", scrie jurnalista pe blogul ei.
1. Alimentele de bază
Principala sursă de energie pentru organism trebuie să vină din alimentele de bază care provin din sursă cerealieră, spune profesorul Mencinicopschi, ale cărui principii eu, una, pe urmez cu sfințenie. Adică: pâine, paste, fulgi de cereale. Toate din făină integrală. Așadar, contrar tendințelor din ultimii ani care vă spun cât de tare vă îngrașă carbohidrații, aceștia trebuie să fie baza alimentației voastre, nu grăsimile sau dulciurile concentrate.
2. Legumele și fructele
Sunt principala sursă de vitamine și minerale, deci de sănătate. Ele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic nici măcar când vreți să slăbiți, deși fructele, prin aportul mare de fructoză, pot îngrășa, deci trebuie consumate cu grijă.
3. Sursele sănătoase de proteine și grăsimi
Lactatele sunt, de asemenea, alimente de bază care trebuie consumate în fiecare zi, pentru aportul de proteine, grăsimi dar și calciu, esențial pentru sistemul osos. Fiecare produs din această categorie, însă, se consumă altfel și trebuie să aibă o periodicitate diferită în dietă.
Ouăle, carnea și peștele nu trebuie nici ele să lipsească din alimentația zilnică. Nu le amestecați, însă. Organismul are mari probleme să descompună feluri diferite de proteină.
Carnea de pui este foarte bună, la fel și peștele. Carnea roșie este, și ea, esențială pentru sănătate pentru că e principala sursă de fier. Este recomandat să o consumați de 2 ori pe săptămână. Alegeți la o masă un singur tip de carne. Asta e singura condiție.
De asemenea, uleiul de măsline, avocado, peștele oceanic, în special somonul, semințele și toată categoria de nuci sunt surse nemaipomenite de grăsimi sănătoase de care în special sistemul nervos are mare nevoie. Cam 20% din aportul zilnic de nutrienți trebuie să fie reprezentat de grăsimi.
Desigur că toate acestea este important să provină din surse sănătoase. Așadar iată care sunt acestea.
1. Proteine
curcan
pui
ton
sardine
carne roșie slabă
ouă
iaurt grecesc
brânză degresată
urdă
pătrunjel
Citiţi continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu