Carbohidrații complecși care îți accelerează metabolismul. Nutriționiștii spun că trebuie să mănânci aceste două alimente în fiecare zi

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Nutriționiștii spun că trebuie să mănânci acești doi carbohidrați complecși în fiecare zi, pentru că ei joacă un rol esențial în funcționarea optimă a metabolismului.

Carbohidrații complecși, adesea găsiți în cerealele integrale, leguminoase, legume și fructe, sunt componente esențiale ale unei diete echilibrate. Spre deosebire de carbohidrații simpli, care sunt digerați rapid și pot cauza creșteri ale nivelului de zahăr din sânge, carbohidrații complecși durează mai mult să se descompună, oferind o eliberare de energie mai susținută. Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul nostru încetinește în mod natural, ceea ce face mai dificil să menținem o greutate sănătoasă și un nivel de energie. Cu toate acestea, încorporarea anumitor carbohidrați complecși în dieta ta poate ajuta la contracararea acestui declin, scrie Shefinds.

Dr. Varsha Khatri, RDN, a spus care sunt cei doi carbohidrați complecși pe care să îi adaugi în dieta ta pentru un metabolism mai stimulat. Ea a dezvăluit că quinoa și cartofii dulci sunt două dintre cele mai bune opțiuni. 

Quinoa și cartofi dulci

Quinoa și cartofii dulci sunt exemple excelente de carbohidrați complecși care pot aduce beneficii metabolismului, mai ales pe măsură ce îmbătrânești.

Quinoa este dens în nutrienți, bogat în proteine ​​și fibre, promovând eliberarea prelungită de energie și îmbunătățind rata metabolică prin efectul său termic. În mod similar, cartofii dulci sunt bogați în fibre alimentare și plini de vitamine și minerale esențiale. Conținutul lor ridicat de fibre ajută la digestie și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind pierderile energetice și supraalimentarea.

„Din punctul meu de vedere profesional, două opțiuni favorabile pentru încorporarea carbohidraților complecși în alimentația de zi cu zi sunt quinoa și cartofii dulci. Quinoa este o sămânță asemănătoare cerealelor, care este o aprovizionare completă de proteine ​​densă în nutrienți, alături de carbohidrați complecși”, spune Khatri.

„La fel, cartofii dulci au un conținut suficient de fibre, vitamine și minerale, cum ar fi beta-carotenul. Eliberarea susținută de energie și susținerea funcției metabolice sunt obținute prin acești carbohidrați complecși”, a mai zis nutriționista.

Ea a detaliat mai multe motive pentru care metabolismul tău încetinește odată cu vârsta și rolul pe care carbohidrații complecși îl pot juca pentru a ajuta acest lucru.

„Diferitele motive, cum ar fi reducerea masei musculare și modificările hormonale, fac ca metabolismul organismului să încetinească odată cu vârsta. Cu toate acestea, această încetinire poate fi contracarată prin consumul de carbohidrați complecși precum quinoa și cartofii dulci în diferite moduri”, a notat ea.

„În primul rând, ele asigură un flux constant de glucoză în sânge, ceea ce previne, astfel, vârfurile de zahăr sau blocările care vă pot afecta metabolismul. De asemenea, conțin fibre, care vă ajută să vă simțiți sătul mai mult timp în afară de promovarea unei bune digestii; prin urmare, ajută la pierderea în greutate – un aspect important al metabolismului pe măsură ce îmbătrânim.”, a mai prcizat Khatri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel