Cărbunele este istorie, spune Boris Johnson. Raportul ONU asupra crizei climatice trezește la realitate

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Boris Johnson a reacționat după raportul ONU/IPCC în legătură cu starea încălzirii globale.

Cărbunele trebuie să fie considerat istorie pentru a limita încălzirea globală, avertizează premierul britanic Boris Johnson, ca reacție la raportul Organizației Națiunilor Unite pe care îl numește o trezire la realitate.

Conform BBC, Johnson a spus că trebuie să existe o mișcare către surse de energie curate, dar și să ofere finanțare pentru țări care sunt în linia întâi în lupta cu schimbările climatice. Studiul de referință făcut la comanda ONU a descoperit că este „neechivoc” că activitatea umană este responsabilă pentru încălzirea globală. Laburiștii sunt de părere că Marea Britanie „nu-și permite inacțiunea guvernului”.

Raportul IPCC arată că încălzirea globală este generată fără îndoială de om

Raportul Grupul Interguvernamental pentru Schimbările Climatice (IPCC) arată că există deja haos creat de schimbările climatice în unele zone ale lumii. Autorii sunt de părere că unele dintre schimbări, cum ar fi nivelurile crescute ale mărilor, vor rămâne așa pentru sute sau poate mii de ani.

„Raportul de astăzi este o trezire la realitate și ne este clar că următorul deceniu este primordial pentru a ne asigura viitorul planetei noastre. Știm ce trebuie făcut pentru a limita încălzirea globală – să aruncăm în istorie cărbunele și să facem trecerea la surse de energie curate, să protejăm natura și să oferim finanțare climatică țărilor din linia întâi”, a transmis Boris Johnson.

Britanicii au ținte ambițioase pentru curățarea planetei

Guvernul britanic, care a adoptat un termen limită până în 2035 pentru a elimina 78% din emisiile actuale de carbon, va publica în curând o strategie care își propune lichidarea tuturor emisiilor din Marea Britanie până în 2050.

„Marea Britanie este prima când vine vorba de ecologizare, iar noi decarbonizăm economia mai rapid decât toate celelalte țări din G20 în ultimele două decenii. Sper ca raportul de astăzi al IPCC să fie un apel de trezire la realitate față de întreaga lume pentru a acționa acum, înainte să ne întâlnim în Glasgow, în noiembrie, pentru importantul summit COP26”, a adăugat Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel