Carburanții se ieftinesc. Românii, în top 10 european, în ceea ce privește economiile la cheltuielile cu combustibilul 

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Carburanții auto s-au ieftinit.

Prețul mediu pentru benzina standard este 7,035 lei pe litru, în timp ce un litru de motorină costă, în medie, 7,095 lei.

Datele peco-online.ro arată că prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu aproape 44,5 bani comparativ cu 1 iulie. Astfel, un plin (50 de litri) costă astăzi cu 20,5 lei mai puțin decât la momentul introducerii accizei, iar la o medie de patru plinuri, consum considerat etalon pentru șoferii privați la nivelul unei luni, se obține o economie de 82 de lei.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 48,5 bani, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 24.25 lei mai puțin decât la 1 iulie. Valoarea economiei făcute într-o lună este, astfel, de 97 de lei.

România este între țările UE cu cel mai ieftin combustibil

La 1 iulie, momentul introducerii noii valori a accizei, pentru un litru de benzină se plăteau 7,48 lei, iar pentru motorină 7,58 lei. Benzina standard costă astăzi între 7,00 și 7,07 lei pe litru, iar motorina standard între 7,08 lei și 7,11 lei pe litru, astfel că rezultă o diferență mai mare decât scumpirea de atunci. Majorările datorate accizei au fost de 43 de bani pe litru la benzină și 40 de bani pe litru la motorină.

Potrivit peco-online, care oferă zilnic un raport complet al pieței europene, România se află pe locul 7 în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, și pe poziția a 9-a la costul unui litru de motorină, lucru care probează că în România accizele au un impact mai redus asupra prețului final al combustibilului comparativ cu alte state UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel