EXCLUSIV  Cardiologul Vinereanu, răspuns pentru dependenții de țigări care vin cu exemplul lui Winston Churchill. Premierul fuma trabuc și a trăit 90 de ani

Winston Churchill era cunoscut și pentru trabucurile sale de marcă pe care le-a fumat cu devotament de-a lungul vieții sale.

Prim-ministrul Regatului Unit în Al Doilea Război Mondial a murit la vârsta de 90 de ani. Acesta ar putea fi contraargumentul unui fumător când un medic îi zice să se lase de fumat: Winston Churchill fuma mereu și a trăit aproape un secol.

Prof. Dr. Dragoș Vinereanu a spus, la DC News și DC Medical, că este o diferență în a trăi bine până la 90 de ani și a trăit prost din punct de vedere al sănătății. Istoria nu consemnează și faptul că Winston Churchill a făcut trei accidente vasculare cerebrale.

”Nu mai spune nimeni în istorie că a făcut trei accidente vasculare cerebrale. Una este să trăiești până la 80 de ani și ceva de ani bine și alta este să trăiești cu trei accidente vasculare cerebrale”, a zis Prof. Dr. Dragoș Vinereanu.

Cât despre genetică și ajutorul acesteia pentru unii oameni, Dr. Anca Hâncu a spus: 

”Printr-un stil de viață corect, poți bate genetica. Poți să ai genele obezității, dar poți să-ți menții greutatea în limite normale, cu mai mult efort desigur”.

Youtube video image

Fumatul este o dependență psihologică întreținută de dependența biologică de nicotină. Aceasta din urmă este o boală, înscrisă în Clasificarea Internațională a Bolilor a Organizației Mondiale a Sănătății, la capitolul Adicții – Boli Psihice. De aceea, tocmai pentru că este o boală, un doctor te poate ajuta să renunți la fumat.

Medicamentele se adresează mecanismului biologic care întreține fumatul, adică tratează dependența biologică de nicotină. Există medicamente care conțin nicotină, ce scad simptomele de sevraj, dar și medicamente fără nicotină, ce blochează receptorii prin intermediul cărora nicotina produce senzația de „bine” și, astfel, îndepărtează motivul principal pentru care fumezi: plăcerea. Doctorii din programul StopFumat îți pot prescrie tratamentul medicamentos potrivit pentru tine.

Trebuie, însă, să ții cont de faptul că tratarea părții fizice nu este suficientă pentru a renunța pe deplin la fumat. La fel de necesară este și abordarea componentei psihologice, acesta fiind motivul pentru care programul StopFumat colaborează cu psihologi specializați în tabagism care te pot ajuta să scapi de dependența psihologică de țigări. Sună la TelVerde: 0800 878 673 și află mai mai multe informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel