Care apă este cea mai bună pentru a te menține hidratat. Mihaela Bilic: Nu există o apă identică cu alta

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Hidratarea este importantă pentru sănătatea generală. Mihaela Bilic ne spune cum să alegem cea mai bună apă.

O bună hidratare este esențială pentru sănătate, fiindcă fiecare celulă din organism are nevoie de apă, hidratarea fiind vitală pentru funcțiile de bază, precum reglarea temperaturii, tensiunii arteriale, buna funcționare a celulei nervoase sau realizării digestiei.

Specialiștii recomandă consumul a 2 litri de lichid pe zi, cantitate care variază în funcție de natura activității fiecăruia în parte, de masa corporală, dar și de anotimp.

Când vorbim de lichidele care ne hidratează, facem referire atât la apa simplă, cât și la ceaiuri, sucuri, supe sau fructe și legume.

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care este cea mai bună apă pe care o putem consuma pentru a ne menține hidratați.

”Care e cea mai bună apă? Apa care îți place! Apa înseamnă viață. Ăsta este motivul pentru care natura a pus apă în toate. De la corpul uman până la vegetale și animale, orice structură vie conține apă. Dacă fără mâncare putem trăi câteva săptămâni, fără apă supraviețuim doar câteva zile.

Organismul nu are rezerve de apă prin urmare trebuie să bem zilnic măcar un litru de apă, pe lângă încă un litru pe care îl primim din mâncare.

Gustul unei ape vine din reziduul sec. Printre alte ape recunoscute la nivel european, în România avem apa Izvoarele Călimani, cu un reziduu sec de 67 mg/l. Nu există o apă identică cu alta, important este să găsiți o apă pe gustul vostru și să o consumați de dragul sănătății și al siluetei… pentru că are zero calorii”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

7 beneficii pentru sănătate bazate pe știință ale consumului de apă suficientă

Menținerea hidratării este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea generală.

Ajută la maximizarea performanței fizice. Acest lucru este deosebit de important în timpul exercițiilor fizice intense sau a căldurii ridicate.

Afectează în mod semnificativ nivelul de energie și funcția creierului. Creierul tău este puternic influențat de starea ta de hidratare.

Poate ajuta la prevenirea și tratarea durerilor de cap. Deshidratarea poate declanșa dureri de cap și migrene la unele persoane.

Poate ajuta la ameliorarea constipației. Constipația este o problemă comună care se caracterizează prin mișcări intestinale rare și dificultăți în eliminarea scaunelor.

Creșterea aportului de lichide este adesea recomandată ca parte a protocolului de tratament și există unele dovezi care susțin acest lucru.

Poate ajuta la tratarea pietrelor la rinichi. Calculii urinari sunt aglomerări dureroase de cristale minerale care se formează în sistemul urinar.

Cea mai frecventă formă este reprezentată de calculii renali, care se formează în rinichi.

Ajută la prevenirea mahmurelii. O mahmureală se referă la simptomele neplăcute resimțite după ce ați consumat alcool.

Alcoolul este un diuretic, deci te face să pierzi mai multă apă decât consumi. Acest lucru poate duce la deshidratare.

Poate ajuta la pierderea în greutate. Băutul multă apă vă poate ajuta să slăbiți.

Acest lucru se datorează faptului că apa poate crește senzația de sațietate și vă poate stimula rata metabolică. Unele dovezi sugerează că creșterea aportului de apă poate promova pierderea în greutate prin creșterea ușoară a metabolismului, ceea ce poate crește numărul de calorii pe care le ardeți zilnic, notează Healthline.

Citește și: Mihaela Bilic, mesaj ferm legat de hidratare: ”Nu vă lăsați păcăliți de etichetă și nu le consumați pe post de apă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel