Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o serie de precizări importante despre ciuperci.
„Indiferent de varietate și de felul în care le gătim, ciupercile aduc un plus de gust în orice preparat. Iar asta se datorează acidului glutamic, o formă naturală de monoglutamat de sodiu responsabilă pentru senzația de wow- curcubeu în cerul gurii.
Plusuri:
- produs eminamente dietetic, cu peste 90% apă, multe fibre și puține calorii (10cal/100g)
- bogate în minerale, mai ales potasiu (efect diuretic) și seleniu
- ciupercile au concentrația maximă de vitamine B din regnul vegetal- 100g acoperă 30-40% din doza zilnică de vit. B3 și B5
Minusuri:
- deși se spune că sunt bogate în proteine, mai mult gustul ne duce cu gândul la carne - conțin 3-4% proteine, față de 20-24% în carne
- pot da indigestie”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.
„Porția corectă: cât și cum vă plac (inclusiv crude), cu condiția să fiți atenți la cantitatea de grăsime adăugată - ciupercile absorb uleiul precum un burete”, a adăugat nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News