EXCLUSIV  Care e poziția AUR față de UE, SUA și NATO. Marius Lulea, prim-vicepreședinte, răspunsuri importante / video

Foto: Facebook Marius Lulea
Foto: Facebook Marius Lulea

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a spus care este poziția partidului față de UE, SUA și NATO.

Marius Lulea, prin-vicepreședinte al AUR, a spus care este poziția partidului pe care îl reprezintă față de Uniunea Europeană, Alianța Nord-Atlantică și Statele Unite ale Americii.

„Eu cred că, astăzi, Uniunea Europeană este suficient de puternică economic astfel încât să poată să ofere o proiecție globală. Și se întâmplă acest lucru!

Dar supra-politizarea deciziilor și lăsarea lor doar la îndemâna unor factori nu va duce decât la o birocrație centralizată, pe care tot noi o vom plăti, care nu va face mai multă performanță, ci invers, și UE va avea soarta oricărui imperiu. Toate imperiile europene care au ajuns în această situație s-au prăbușit în final, din cauza birocrației și corupției interne“, a spus Marius Lulea.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Marius Lulea, fondator AUR: ”Pe mine mă deranjează Parlamentul European”. Cum argumentează - VIDEO

Poziția AUR față de NATO și SUA

„Care este părere dumneavoastră vis-a-vis de apartenența României la NATO?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Suntem întru totul de acord cu apartenența la NATO. Este singurul bloc de securitate care poate să ne dea siguranță. Suntem pentru NATO și pentru menținerea României în NATO, dar ne dorim ca România să fie în NATO ca un partener corect. Vorbesc și din punctul de vedere al principalilor actori, precum SUA.

Eu sunt ferm convins că Statele Unite își doresc să aibă aici un partener solid, un stat cu armată puternică, pentru a nu-și bate capul cu ce se întâmplă pe granița de est a UE. Faptul că banii pentru armată s-au sifonat, că industria de armament a României a dispărut aproape în totalitate nu este vina partenerilor noștri. Pentru ca NATO să fie puternică pe Flancul Estic, trebuie ca România să aibă o armată puternică. Nu trebuie să ne dorim să vină spaniolii sau grecii, sau americanii. Am văzut incidentul cu dronele, dar dacă trebuie să vină americanii să rezolve problema, atunci e destul de grav“, a spus Marius Lulea.

„Care este poziția dumneavoastră față de parteneriatul strategic cu SUA?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Nu cred că beneficiem de respectul cuvenit, sau, mai bine zis, nu cred că ne consideră suficient de importanți în cadrul acestui parteneriat. Eu consider că e un parteneriat foarte bun, dar noi ne-am dori mai mult respect. De exemplu în problema vizelor. Doar noi și bulgarii cred că mai suntem. Nu-i o formă de respect.

În al doilea rând, investițiile americane în România sunt foarte reduse. Principalul nostru partener economic este Germania. E foarte bine că avem un partener de securitate, SUA, dar acest partener nu se vede. Astăzi, economic, suntem o anexă a Germaniei. De ce nu vedem investiții americane? Cred că este și o vină internă. Dacă eram corporație americană aș fi aflat că trebuie să dau șpagă. Ei nu lucrează așa. Nu arunc toată vina întru totul pe ei. Noi nu le asigurăm condiții“, a spus Marius Lulea.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Marius Lulea, fondator AUR, despre armata de bugetari. Unde sunt 60-70% din funcționari: ”Votanți angajați la stat”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel