Care este cea mai bună țară din Europa pentru femeile care vor să lucreze

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vernie Andrea)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vernie Andrea)

Potrivit unei noi analize, Norvegia este cea mai bună țară din Europa pentru lucrătoarele de sex feminin, datorită unui număr mare de femei de afaceri, unei diferențe reduse de remunerare între femei și bărbați și unor politici de maternitate echitabile.

Compania de relații publice Reboot Online a analizat cifrele din 32 de țări europene și a descoperit că Norvegia este cea mai bună țară europeană în care femeile pot lucra, potrivit Euronews.

Țara scandinavă a obținut primul loc pe baza datelor furnizate de Institutul European pentru Calitatea de Gen (EIGC) și de Forumul Economic Mondial. 

Criteriile se bazează pe numărul de femei cu vârste cuprinse între 16 și 65 de ani angajate în fiecare țară, pe calitatea concediului de maternitate, pe numărul de femei aflate în poziții de putere și pe alți factori.

Clasament - Norvegia conduce

Norvegia a obținut un scor de 7,1 din 10 în cadrul analizei, fiind urmată de Islanda (6,53), Finlanda (5,03) și Olanda (5,49). Acest lucru este în concordanță cu cercetările Forumului Economic Mondial, care arată că țările din Europa de Nord au grijă de cariera femeilor.

Cu toate acestea, Norvegia iese în evidență cu o "reprezentare impresionantă" a femeilor în poziții de conducere, cu o creștere demonstrativă de cinci ani, potrivit analizei. Aceasta include directorii executivi, directorii executivi, directorii neexecutivi, președinții și membrii consiliilor de administrație ale celor mai mari companii listate la bursă în 2023. 

Conform celui mai recent studiu al EIGC, anul trecut, bărbații norvegieni au ocupat 56% din posturile de conducere, în timp ce femeile au ocupat 43%. În total, femeile au ocupat 81 dintre posturile de conducere, precizează EIGE. 

Datele Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică arată, de asemenea, că femeile norvegiene cu vârsta sub 65 de ani reprezentau mult peste jumătate (58,7%) din forța de muncă din 2023. Politicile de maternitate ale țării sunt, de asemenea, favorabile - durata "ridicată" a concediului minim de maternitate și procentul de venit plătit în timpul acestui concediu contribuind la succesul acesteia, precizează Reboot Online. Părinților individuali li se oferă 19 săptămâni de concediu rezervat, cu plata a 80% din salariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel