Care este cel mai lung cuvânt din limba română. Nimeni nu poate să-l pronunţe!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Există un cuvânt în limba română care pare că nu se mai termină atunci când e pus pe hârtie!

Se ştie că limba română e cunoscută pentru diversitatea și dinamica ei. Avem un vocabular cu foarte multe expresii, colocaţii şi sensuri care nu se regăsesc în alte limbi străine. DOOM (Dicționarul ortografic, ortopedic și morfologic) confimă faptul că în compoziția limbii române există peste 62000 de cuvinte, doar forma lor din dicționar.

Cel mai lung cuvânt din limba română este format din 44 de litere și vine din medicină. Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza poartă denumirea unei boli pulmonare, care este provocată de inhalarea prafului de siliciu vulcanic. Odată depus pe bronhii, provoacă probleme plămânilor, ajungând să fie afectată funcționarea lor normală, până la embolie şi deces.

Aşa că... data viitoare când vei mai juca scrabble cu prietenii, ţine notat acest cuvânt pe o bucată de hârtie şi recompune-l pe tabla de joc. S-ar putea să nu-ţi ajungă piesele! Dar îi vei suprinde pe toţi iar mulţi nici nu te vor crede până când nu vor merge la dicţionar.

Lăsând gluma şi toate explicaţiile tehnico-ştiinţifice deoparte, "pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza" nu este un cuvânt propriu-zis, întrucât nu este folosit în comunicare. A fost inventat în anii 1930 de rebusistul american Everett M. Smith din dorința de a bate recordul pentru cel mai lung cuvânt.

Puteţi consulta mai multe cuvinte imposibil de pronunţat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel