Care este diferența dintre bicarbonat și praful de copt

Dacă ești pasionat de dulciuri și nu doar să le consumi, trebuie să știi care este diferența dintre bicarbonat și praful de copt. Te va ajuta mult, când te vei apuca de prepararea celor mai delicioase prăjituri.

Când este amestecat cu un ingredient lichid și acid precum iaurtul, oțetul, zeama de lămâie sau laptele bătut, bicarbonatul provoacă bule de carbon, care ajutăla creșterea aluatului. Astfel, devine mai pufos și mai afânat. Și praful de copt ajută la creșterea aluatului, însă are o acțiune mai lentă decât bicarbonatul. Nu are nevoie de un acid ca să reacționeze.

Astfel, se amestecă de obicei cu făina și este folosit la dulciurile cu aluat pufos sau la fursecuri. Praful de copt reacționează în contact cu ingredientele lichide și, a doua oară, la căldură. De aceea, prăjiturile care se fac cu acest agent de creștere se pun în cuptorul încălzit în prealabil, scrie libertateapentrufemei.ro. Praful de copt poate înlocui bicarbonatul în orice rețetă, dar nu și invers.

Vezi și: Care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat

Cum ne "otrăvim" singuri mâncarea. Trei greșeli uriașe pe care le facem

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel