Care este diferența dintre bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de amoniu

Se folosesc destul de des în bucătărie, când vine vorba despre prepararea anumitor prăjituri, dar știi care este, de fapt, diferența dintre bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de amoniu? Iată pentru ce este folosit fiecare.

Bicarbonatul de sodiu produce dioxid de carbon în timpul coacerii. Astfel, se creează mici spaţii care dau efectul de creştere a aluatului. Este activ doar în combinaţie cu alte elemente acide (iaurt, brânză, miere, lapte bătut), potrivit aquiahora.ro. Bicarbonatul de sodiu produce acest efect imediat ce este amestecat cu aceste ingrediente care fac parte din aluat. Așadar, tava trebuie băgată repede la cuptor, altfel reacţia se produce în gol.

Bicarbonatul de amoniu este mai puţin folosit din cauza mirosului neplăcut care se degajă în momentul în care se stinge cu oţet. O jumătate de linguriţă ajunge pentru a frăgezi foile. Este folosit la prăjituri ca “Albă ca zăpada”, adică la foi ce urmează să fie umplute cu cremă. Dar atenţie! Dacă se adaugă prea mult amoniac, există riscul ca prăjitura să aibă un miros neplăcut.

Vezi și: De ce să pui zahăr și sare într-un pahar cu apă, înainte de a găti. Truc fabulos

Prăjitura "Ochelari". Rețeta veche din carnețelul cu bunătăți al mamei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel