Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, a explicat care este diferența dintre coroane dentare și fațete.
Publicitate
„Diferența dintre fațetă și coroană este foarte mare. Fațeta se pune doar pe o suprafață a dinților.
În general avem nevoie de o șlefuire minimă sau uneori chiar deloc. Nu se atinge dintele cu freza, iar la coroană, aceasta încercuiește dintele de jur împrejur și automat șlefuirea este puțin mai agresivă, care în general duce la devitalizarea dintelui, ceea ce este mult mai invaziv.
Metoda terapeutică, indicația terapeutică o stabilim noi, ca medici, dacă aveți nevoie de fațetă sau de coroană.
În general, diferența dintre fațetă și coroană este gradul de șlefuire al dintelui.
Nu toată lumea se pretează pentru fațetă, dar nici indicația nu este neapărat coroana. Trebuie să veniți să vedem care este diferența și ce aveți dumneavoastră nevoie.
De aceea, uneori este nevoie de fațetă, unde șlefuim doar o parte din dinte și se aplică doar pe suprafețele care se văd sau coroana când dintele este mai distrus, se ajunge la devitalizarea lui și se acoperă dintele de jur împrejur”, a spus medicul stomatolog Alin Gabor.
@doctor.gabor Fateta sau coroana? ##doctorgabor #dralingabor #dentist #dinti #stomatolog #fyp #romania #sfaturi #fatete #coroanedentare ♬ original sound - Doctor Alin Gabor
VEZI ȘI: De ce unele persoane nu au măsea de minte și când e necesară extracția acesteia? În anumite condiții, poate apărea paralizia parțială a feței
Dr. Alin Gabor a explicat, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, de ce unele persoane nu au măseaua de minte și care este procesul de extracție a acesteia.
„Specia umană este într-o continuă evoluție și se consideră că lipsa măselelor de minte și a premolarilor numărul 2 din fiecare serie de dinți sunt semne ale acestei evoluții. Gura oamenilor preistorici era foarte mare, iar capul foarte redus, pentru că nu își foloseau foarte mult partea intelectuală, iar ei aveau nevoie de mulți dinți pentru digestie. Aveau nevoie de foarte mulți dinți pentru a ne putea hrăni cu alimente crude din natură. O dată cu evoluția, alimentele pe care le consumăm sunt mai procesate, s-a considerat că intelectul nostru a evoluat foarte mult și, automat, s-a inversat proporția, deci ne-a crescut foarte mult capul, a luat altă formă, iar dinții au început să scadă ca număr pentru că nu mai avem nevoie de ei. Nu prea mai au rost măselele de minte în cavitatea bucală. Nu este neapărat indicată extracția directă, depinde de poziționarea măselei de minte”; a precizat Dr. Alin Gabor, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”.
Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/de-ce-unele-persoane-nu-au-masea-de-minte-si-cand-e-necesara-extractia-acesteia-in-anumite-conditii-poate-aparea-paralizia-partiala-a-fetei_915348.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu